Met Nayel Mehssatou legt RSCA opnieuw jeugdproduct onder contract

‘In Youth We Trust’ is op de RSCA Belfius Academy van Anderlecht een slogan die deze week opnieuw in daden werd omgezet. De Belgische Chileen Nayel Mehssatou ondertekende in Neerpede zijn eerste profcontract dat hem tot juni 2022 aan de club verbindt.

Nayel Mehssatou maakt als speler deel uit van de zeer talentrijke lichting van 2002, waarvan jongens zoals Doku, Kana, Sardella en Aït El Hadj eerder al doorstroomden naar de A-kern. Op zijn 17de mag ook Nayel nu dromen van een gelijkaardig traject.

RSC Anderlecht ontdekte het talent van de jonge middenvelder op de Foot & Fun activiteiten van de club. Sindsdien heeft hij Neerpede nooit meer verlaten en doorliep hij de volledige jeugdopleiding van RSC Anderlecht.

Directeur opleidingen Jean Kindermans: “Nayel Mehssatou is het voorbeeld van een jongen die misschien iets langer over zijn traject doet, dan jongens zoals Kana. Maar dat is net het mooie aan onze opleiding. Je kan er op elk ogenblik je kans krijgen, als je talent en hard werken blijft combineren. Nayel is polyvalent, technisch sterk onderlegd en een toonbeeld van mentaliteit en werkethiek.”

Tijdens the Future Cup in Ajax, begin 2019, merkten ook verschillende buitenlandse clubs de kwaliteiten van Nayel Mehssatou op. Als jeugdinternational speelde hij zowel al voor Chili als voor België. Ondanks de interesse kiest hij bewust voor de club van zijn hart. “Anderlecht is mijn club. Hier word je uitstekend begeleid en krijg je effectief ook kansen als jonge speler. Voetballers zoals Tielemans zijn voor ons echt een voorbeeld. Nu is het aan mij om hard te werken en ervoor te zorgen dat ik evenzeer kan doorbreken.”

Lees verder