Merci Roger: Oprichter van de Constant Vanden Stock Foundation (2011)

In de terugblik op de rijkgevulde carrière van Roger Vanden Stock richten we vandaag de blik op 2011, toen hij mee de Constant Vanden Stock Foundation oprichtte. Op die manier liet de voorzitter ook zijn maatschappelijk engagement zien.

In april 2011 richtte Roger Vanden Stock, samen met onder meer zijn vrouw Kiki en hun dochters Julie en Claire, de CONSTANT VANDEN STOCK FOUNDATION op. Die organisatie steunt een groot aantal Belgische (en tweetalige) initiatieven die het leven van mensen en gemeenschappen in nood moeten verlichten, waarbij vooral wordt gefocust op jongeren. Roger Vanden Stock werd zo de eerste sportleider die zich structureel inzet om de minder bedeelde medemensen te steunen.

Het meest in het oog springende initiatief van de Foundation is het voetbalstudieproject dat enkele jaren terug opgestart werd in de strijd tegen schoolverzuim. Dankzij dat project worden in meer dan tien Brusselse gemeenten (en sinds kort ook in het Vlaams-Brabantse Wezembeek-Oppem) op woensdagnamiddag voetbaltrainingen aangeboden aan jongeren die het goed doen op school. Meer dan tweehonderd jongeren kunnen zo onder leiding van gediplomeerde trainers hun inzet op school beloond zien worden.

In het Constant Vanden Stockstadion laat de Foundation eveneens van zich horen. Zo organiseerde Roger Vanden Stock met de Foundation zowel een tribune voor blinden en slechtzienden als voor mindervaliden, terwijl bij thuiswedstrijden op de eretribune ook een pronostiek georganiseerd wordt waarvan de opbrengsten naar de werking van de Foundation gaan. De inzet van de Constant Vanden Stock Foundation beperkt zich niet enkel tot de grasmat zelf, want onder meer het kinderziekenhuis Koningin Fabiola mocht de afgelopen jaren al meermaals op logistieke en financiële steun rekenen. Ook nadat het voorzitterschap van Roger Vanden Stock ten einde loopt, zal dit prachtige maatschappelijke engagement blijven duren.