Luc Devroe: "We geloven in de titel met deze kern"

Aan de vooravond van ons eerste Europese duel van het seizoen, op bezoek bij Spartak Trnava, stond sportief directeur Luc Devroe de pers te woord. Verschillende thema’s passeerden de revue, zoals de recente 1 op 9.

“Aan de 1 op 9 kunnen we niets meer veranderen. Nu moeten we vooruit kijken. Er komen straks vier thuiswedstrijden aan met onder meer de Clásico tegen Standard, de bekerwedstrijd tegen Union en voor de komst van Dinamo Zagreb ontvangen we ook nog STVV. We zullen zien of we geleerd hebben uit de drie voorbije wedstrijden. Na de match op Genk zag ik alvast geen gelatenheid. Het team, met zoveel nieuwe spelers, kan ook nog niet perfect op punt staan na twee, drie maanden.”

“We geloven dat we met deze kern kampioen kunnen spelen, als we de coach de tijd geven. En die tijd krijgt hij. Uiteraard willen we nu al graag bovenaan staan, maar de prijzen worden pas in mei uitgedeeld. Indien nodig kunnen we in de mercato van januari nog altijd bijsturen. We zijn ook niet afhankelijk van één bepaald systeem. Dat zullen we dit seizoen zeker nog zien. We hangen ook niet af van individuen. De kern heeft al laten zien dat ze kunnen voetballen en domineren. Misschien nog niet de volle 90 minuten, maar we hebben bepaalde periodes al heel wat moois op de mat gelegd. Zaken die je de eerste matchen van vorig seizoen niet gezien hebt.”

Wat de nieuwkomers betreft werd er vooral gevraagd naar Bubacarr Sanneh, Luka Adžić en Kristal Abazaj. “We betaalden inderdaad een stevige prijs voor Sanneh, maar we geloven dan ook rotsvast in zijn kunnen en potentieel. Hij is pas eind augustus binnengehaald, maar hij stond de hele zomer met stip aangeduid. Sommigen vragen zich dan weer af wanneer Adžić en Abazaj in beeld zullen komen, spelers die we al maanden terug verwelkomden op de club. Luka eindigde vorig seizoen met een blessure, lag in het tussenseizoen daardoor stil en hervatte daarna in de zware voorbereiding van Hein. De voorbije maanden heeft hij mogelijk al meer gelopen dan het voorbije seizoen. Dan heb je wat tijd nodig. Hij is ook nog maar 20 jaar. Twee weken terug speelde hij anderzijds al een goede partij met de U21 van Servië, die 21 op 21 hebben in hun groep. Bij Abazaj een gelijkaardig verhaal. Hij is heel goed begonnen in de voorbereiding en het harde labeur op training zal stilaan, ook voor hem, omgezet worden in resultaten.”

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!