Laura De Neve: "Vereerd met de aanvoerdersband"

De damesploeg van RSC Anderlecht verblijft momenteel op stage in het Spaanse Oliva, nabij Valencia, om er de tweede seizoenshelft voor te bereiden. We contacteerden Laura De Neve, de aanvoerster van Paars-Wit, om te horen hoe de eerste stagedag verlopen is voor de dames.

"We kwamen maandagavond rond 20.00 uur aan in het hotel, dat piekfijn in orde is", legt Laura De Neve uit. "Na een redelijk lange vlucht profiteerden we hier van de spa om even te ontspannen. Deze ochtend gingen we dan weer vanaf 7.30 uur lopen op het strand, om de spieren wakker te maken. Eens terug in het hotel hebben we ontbeten en ons klaargemaakt voor de trainingssessie van 10.00 uur. Snelheid en oefeningen met de bal stonden daarbij centraal. Deze namiddag gaan we na een rustpauze nog een tweede en laatste keer op het veld trainen."

Om de tijd tussen twee trainingen te kunnen overbruggen, plant de sympathieke aanvoerster ook enkele duels tegen haar ploegmaats - op console, welteverstaan. "Ik heb alles meegenomen en we gaan wat wedstrijdjes organiseren met Tine De Caigny, Ella Van Kerkhoven, Laura Deloose en Lenie Onzia. Ons niveau ligt niet bijzonder hoog, maar het voornaamste is dat we ons amuseren en ontspannen. We zijn dus nog niet helemaal klaar om het op te nemen tegen Zakaria Bentato, de officiële eSporter van RSCA", lacht Laura.

De Neve is sinds dit seizoen aanvoerster van de damesploeg, en natuurlijk is ze erg trots op die band. "Het is een goede zaak voor mijn progressie na acht seizoenen bij RSC Anderlecht. Ik ben erg tevreden en vereerd met de aanvoerdersband, die ik deel met Heleen Jaques."

Laura blikt ook met de nodige ambitie vooruit op wat de dames nog te wachten staat na deze winterstage. "We hebben nog enkele belangrijke duels voor de boeg, te beginnen met de verplaatsing naar Gent voor de beker op 26 januari. Daarna nemen we het opnieuw tegen de Gentse dames op, maar dan in de competitie, en tegen Standard voor een echte Clasico. Dat is een zwaar programma, maar we gaan er uiteraard alles aan doen om die duels te winnen", besluit De Neve.

De groep: Ines Fernandez, Doris Bacic, Laura De Neve, Laura Deloose, Heleen Jaques, Sheryl Mechiers, Noémie Fourdin, Marie Van Caesbrouck, Charlotte Tison, Rachel Cuschieri, Yekaterina Gokhman, Justine Vanhaevermaet, Aline Zeler, Tine De Caigny, Elke Van Gorp, Ella Van Kerkhoven, Lenie Onzia & Sien Muylaert

Lees verder