Knappe reeks uitoverwinningen blijft duren

15 op 15, dat is de knappe balans die RSC Anderlecht na vanavond kan voorleggen in de Jupiler Pro League. Op de zeventiende speeldag boekte Paars-Wit een 1-2-overwinning op het veld van Sporting Lokeren, al had de balans aan beide kanten nog wel wat kunnen aandikken gezien de doelkansen. Coach Hein Vanhaezebrouck voerde vijf wissels door in vergelijking met het bekerduel van afgelopen woensdag. Leander Dendoncker zat een eerste keer dit seizoen op de bank, Sven Kums en Pieter Gerkens mochten starten op het middenveld. Olivier Deschacht en Josué Sá keerden achterin eveneens terug in de basis, voorin stond Lukasz Teodorczyk aan de aftrap na zijn schorsing.

Paars-Wit werd al snel opgeschrikt door een vrije trap van Michel, zijn poging ging tegen de lat en over. Nadien moest de thuisploeg echter in het verweer gaan toen RSCA het goede ritme te pakken kreeg. Sá greep gepast in bij een gevaarlijke Lokerse counter net voor het kwartier, even later was het raak aan de overkant. Dennis Appiah bediende Pieter Gerkens, die met het hoofd zijn derde treffer van het seizoen aantekende. Tien minuten later moest een goed combinerend Paars-Wit echter de gelijkmaker toestaan. De Sutter ging neer na contact met Appiah in het zestienmetergebied, Ari Skulason joeg de elfmeter onberispelijk tegen de netten. Lokeren nam het commando wat over, maar De Ridder en De Sutter vergaten de kansen af te maken. Bij de rust hielden RSCA en Sporting Lokeren elkaar zo in evenwicht bij 1-1.

Nog geen tien minuten ver in de tweede helft klom Anderlecht opnieuw op voorsprong. Hanni kopte slim terug op Henry Onyekuru, die er, ondanks alle onduidelijkheid over buitenspel of niet (wat niet het geval was, aangezien Rassoul ook buiten de lijnen nog betrokken was bij de fase), 1-2 van maakte. Paars-Wit controleerde de wedstrijd hoewel Lokeren wel voorzichtig probeerde op te schuiven, maar echt grote doelkansen vielen er niet meteen meer te noteren. Pas in de slotfase kwam er opnieuw wat animo in de partij. Söder besloot nipt naast, terwijl ook Trebel, Gerkens en Onyekuru nog een poging waagden in de zoektocht naar een geruststellend derde doelpunt. Doelpunten vielen er echter niet meer op Daknam, waardoor RSCA in haar vijfde opeenvolgende uitwedstrijd de drie punten mee naar huis mag nemen!

Doelpunten: 17' Pieter Gerkens (0-1), 28' Ari Skulason (1-1, pen) & 52' Henry Onyekuru

RSCA:  Matz Sels, Josué Sá, Kara Mbodji, Olivier Deschacht, Dennis Appiah, Sven Kums, Adrien Trebel, Sofiane Hanni (78' Leander Dendoncker), Pieter Gerkens, Henry Onyekuru & Lukasz Teodorczyk (80' Hamdi Harbaoui)