Kampioen van de vriendenwedstrijd

In deze tijden van afzondering, willen we de tijd nemen om stil te staan bij enkele bijzonder momenten en kleurrijke figuren die onze indrukwekkende geschiedenis hebben vorm gegeven.

Nog voor de Europabekers bestonden verwierf RSC Anderlecht een stevige internationale reputatie. Zo was paars-wit in 1953 de eerste buitenlandse club die in 19 jaar tijd kon winnen op het veld van Arsenal. De ploeg die dat voor elkaar kreeg bestond uit: Rie Meert, Rik Matthys, Wim De Koster, Pierre Gettemans, Jean Valet, Frans De Gelas, Jan Van Steen, Polyte van den Bosch, Jef Mermans, Marcel De Corte en Jeng Van den Bosch.   

Ondanks de furieuze start van Arsenal kwam Sporting al snel op voorsprong door een doelpunt van Jeng Van den Bosch. Jef Mermans verdubbelde de score nog voor het kwartier. Arsenal liet zich niet onder de voet lopen en kwam nog binnen de 5 minuten langszij door doelpunten van Don Roper en Jimmy Logie. Anderlecht was niet van slag. Nog voor het affluiten van de 1ste helft scoorde “Bombardier” Jef Mermans het derde doelpunt voor paars-wit. RSC Anderlecht hield stand en schreef een mooi stuk geschiedenis in Noord-Londen.  

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.