Isaac Kimeli inspireert onze jeugdspelers

Deze week kreeg onze jeugd op de RSCA Belfius academy het bezoek van Isaac Kimeli. De sympathieke 25-jarige atleet, met roots in Kenia, heeft nu al een mooi palmares: zowel in het veldlopen als op de piste. Als veldloper werd hij drie keer kampioen van België (2015, 2016 en 2017), terwijl hij ook het Europees kampioenschap U23 won in 2016. Bij de elite eindigde hij in 2018 tweede op het Europees kampioenschap van 2018.

Op de piste kende hij op middellange afstand in 2014 succes door Belgisch kampioen te worden op de 1500 meter. Op de lange afstand liet hij zich dit jaar nog opmerken in de Diamond League door eerste te eindigen op de 5000 meter op de Memorial Van Damme. De chronometers legden toen een fantastische tijd van 13’13”02 vast, een persoonlijk record dat meteen ook goed was voor een plaats op de Olympische Spelen in Tokio komende zomer.

Als Isaac niet in het buitenland is op stage of voor wedstrijden, dan verblijft hij bij hetzelfde gastgezin van enkele van onze jeugdspelers. Hij brengt de spelers soms naar school en hij inspireert hen ook met waardevolle tips en ander advies. Afgelopen woensdag deed hij dat op Neerpede dus voor een grotere groep: hij kwam langs bij de U14 om zijn levensverhaal en ervaringen vanop het hoogste niveau te delen.

Hij had het in eerste instantie over het belang van een gezonde en evenwichtige levensstijl (slaap, voeding, rust…), wat ervoor zorgt dat je de beste versie van jezelf kan zijn op de belangrijke dagen. Vervolgens lichtte hij toe hoe betekenisvol het is om concrete doelstellingen vast te leggen en alles te geven om die te bereiken. Net zoals hij dat gedaan heeft om zijn Olympisch ticket te kunnen veroveren. Altijd beter willen doen dan je tegenstander, altijd voluit gemotiveerd zijn.

Hij benadrukte hoe die motivatie de hoeksteen is richting sportieve successen. Want vooraleer je resultaten (en inkomsten) kan boeken, moet je ook heel wat opofferingen doen om het hoogste niveau te bereiken. En dat kan alleen als dee wil en motivatie oprecht in jou aanwezig zijn.

We bedanken Isaac voor zijn bezoek en de zeer boeiende presentatie die hij onze jongens meegaf. We wensen hem ontzettend veel succes op de Olympische Spelen en in de rest van zijn carrière!

Volgende week komt er opnieuw een sportpersoonlijkheid van het hoogste niveau langs op Neerpede. Stay tuned!

Lees verder