"Het veld mag nooit een excuus zijn"

De coach had het eerst over de geblesseerde spelers. “Adrien Trebel heeft gewoon meegetraind met de ploeg, hij is dus helemaal terug. We moeten nadenken over de beste manier om hem weer te integreren, maar het is zeker dat we nu weer een extra speler hebben op wie we kunnen rekenen de komende weken. De blessure van Albert Sambi Lokonga vordert ook goed. Er zijn hoopgevende signalen, hij traint ook weer mee met de ploeg. Ik wacht wel op de laatste training voor ik een beslissing neem over hem. Wat Majeed Ashimeru betreft: daar zullen we nog iets geduldiger voor moeten zijn.”

Jacob Bruun Larsen kwam vorige week aan in Brussel, maar Vincent Kompany is niet van plan om hem meteen in zijn basiself te droppen. “Jacob werd als en groot talent gezien in Europa. Hij speelde met Dortmund in de Bundesliga en in de Champions League op erg jonge leeftijd. Fysiek is Jacob klaar, maar hij mist wat matchritme en zal zich nog moeten aanpassen aan ons spelsysteem. We zien wel dat hij tactisch goed geschoold is, dus ik denk dat hij zich gemakkelijk zal integreren. Hoe dan ook denk ik dat het moeilijk is om hem meteen 90 minuten aan 200 km/u te laten spelen."

Het is niet eenvoudig om de nieuwe spelers die deze winter de overstap maakten, te laten integreren. De kalender zit bomvol. ‘’De opeenvolging van wedstrijden remt inderdaad de integratie van de nieuwe spelers wat af. Er zijn minder collectieve trainingen om op automatismen te werken, maar we proberen dat met videosessies te compenseren. Daarnaast verwacht ik dat de nieuwe spelers het systeem ook oppikken door naar de andere jongens te kijken. Ik twijfel er alleszins niet aan dat ze op korte termijn een versterking kunnen betekenen dankzij hun intrinsieke kwaliteiten.”

Paars-wit zal op Moeskroen op een moeilijk veld moeten aantreden. “Zoals altijd gaan we aanvallend proberen te voetballen. We gaan zoals in de voorbije wedstrijden proberen om veel kansen te creëren en niets weg te geven achterin. En we gaan ons voluit geven, ongeacht de staat van het terrein. Op geen enkel moment mag het veld een excuus zijn voor ons. Hoe dan ook zal het een wedstrijd worden waar we minder gemakkelijk aan kansen zullen komen, dus we zullen realistisch en efficiënt moeten zijn."

Lees verder