"Het herstel van Andy Najar evolueert goed"

Hein Vanhaezebrouck stond deze middag de pers te woord in de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen KV Oostende, aanstaande zondag.

Of het duel met de Oostendenaren speciaal wordt voor onze voorzitter en spelers met een verleden bij de kustclub? "Voor ons verandert dat niet veel. De match tegen Kortrijk was voor sommigen die daar gewerkt hebben misschien ook wat bijzonder. Maar er zijn twee kanten aan het verhaal. Bij Oostende is er een trainer die bij Anderlecht gespeeld heeft, de sportief directeur was speler en trainer bij ons en verschillende spelers kwamen in het verleden uit voor Anderlecht."

Verder was onze trainer tevreden over de prestatie van zijn ploeg tegen KV Kortrijk. "De aanvallende efficiëntie en de aanwezigheid voor het doel van de tegenstander liggen hoger dan vorig seizoen. Ook hebben we niet veel kansen weggegeven tegen Kortrijk, maar jammer genoeg incasseerden we een doelpunt. De nul houden is belangrijk, maar niet het belangrijkste. Het is een beetje zoals Johan Cruyff ooit zei, je moet een goal meer maken dan de ander om te winnen. Wel is het zo dat als je vaak de nul kan houden, je meer matchen zal winnen."

Morgen zal de selectie bekendgemaakt worden, maar de coach gaf al duidelijkheid over de situatie van Sven Kums en Andy Najar. “Sven is nog aan het revalideren en zal er dus niet bij zijn. Het herstel van Andy evolueert goed maar voor hem komt een selectie nog te vroeg.”

Door technische problemen buiten onze wil om is de Facebook Live van de persconferentie niet kunnen doorgaan. Alvast onze excuses voor het ongemak.

Lees verder