"Het is alsof je voor het eerst naar school gaat"

Bij aanvang van het seizoen, blikt coach Hein Vanhaezebrouck tijdens een persconferentie vooruit naar de eerste wedstrijd van het kampioenschap tegen Kortrijk.

Na een bereiding zonder valse noot wilt de T1 van paars-wit dolgraag dat het seizoen begint. "Voor mij is het alsof ik voor het eerst naar school ga. Er zijn nieuwe spelers in elke club. Het is altijd interessant om te zien hoe we dit nieuwe seizoen zullen starten."

De match van deze zaterdag zal niet gemakkelijk zijn. "Kortrijk speelt thuis met een hele leuke sfeer en fantastische fans. Voor Anderlecht is het altijd een lastige verplaatsing, maar we doen ons best om de drie punten mee te nemen naar huis." Toch zal de coach onthouden worden van een paar spelers. "Sven Kums, Kenny Saief, Andy Najar en Emmanuel Sowah hebben lichte blessures en zullen deze zaterdag niet spelen.”

Zoals elk seizoen stelt onze club zijn doelen zeer hoog. "We gaan er stap per stap geraken. We willen goed starten, groeien en op alle drie fronten succes boeken, ook tijdens de Europa League. Tijdens de competitie is ons doel om in de Play-Offs 1 te geraken en samen met het team zo hoog mogelijk mikken."

Lees verder