Herbeleef de testwedstrijden tegen Club Brugge uit 1986

RSC Anderlecht staat deze zondag, 17 december, voor de levensbelangrijke verplaatsing naar Club Brugge. Om geen verdere averij op te lopen in de titelstrijd moet Paars-Wit iets gaan rapen in het Jan Breydelstadion, geen sinecure aangezien de West-Vlamingen op eigen terrein nog geen enkel punt lieten liggen dit seizoen.

Het scenario doet wat terugdenken aan de testwedstrijden uit het seizoen 1985-1986, toen RSCA na de heenwedstrijd in eigen huis (1-1) met de rug tegen de muur stond op Olympia. Uiteindelijk volstond een 2-2-gelijkspel voor de negentiende landstitel uit de clubgeschiedenis dankzij doelpunten van René Vandereycken en Stéphane Demol. De reconstructie van die heroïsche duels schotelen we je graag nog eens voor dankzij de dvd RSC Anderlecht 100, de dvd die in 2008 uitkwam naar aanleiding van het eeuwfeest van Paars-Wit!

Lees verder

Embedded thumbnail for Paars-Wit 4-1 Blauw-Zwart
Video
Een ruime zege tegen de eeuwige rivalen : missie volbracht voor het team van Jonas De Roeck! Nu is het aan de troepen van Hein Vanhaezebrouck om deze prestatie zondag te evenaren!
Video
Reserves 1A ⚽ #RSCA 4-1 Club Brugge Eerste confrontatie met Club gewonnen. Victoire dans le premier duel avec le Club. Op naar zondag! À dimanche!