Henry Onyekuru belofte van het jaar op gala van de Gouden Schoen

Op het gala van de Gouden Schoen, dat vanavond plaatsvond in het Brusselse Paleis 12, werd Henry Onyekuru gelauwerd als belofte van het jaar. Ereplaatsen waren er voor Frank Boeckx, Leander Dendoncker, Youri Tielemans en René Weiler.

Henry Onyekuru werd beloond voor zijn goede seizoen bij KAS Eupen en zijn prima eerste seizoenshelft bij RSC Anderlecht, dat helaas eindigde met een zware blessure aan de kruisbanden. De Nigeriaan revalideert momenteel in Engeland bij zijn moederclub Everton, maar liet in een videoboodschap wel weten erg tevreden te zijn met deze onderscheiding.

Ook enkele andere RSCA'ers scoorden nog enkele dichte ereplaatsen. In de categorie 'doelman van het jaar' kon Frank Boeckx een plek in de top drie veroveren, maar hij werd uiteindelijk geklopt door Lovre Kalinic van KAA Gent. Als coach van het jaar werd ook René Weiler genomineerd, hij moest Felice Mazzu (Sporting Charleroi) laten voorgaan. Op het podium van de Gouden Schoen stonden er uiteindelijk twee paars-witten: Youri Tielemans stond na de eerste stemronde op de eerste plaats en werd in de einduitslag tweede, na winnaar Ruud Vormer van Club Brugge. Leander Dendoncker werd op korte afstand derde.

Proficiat aan alle winnaars op het gala van de Gouden Schoen!

Lees verder