Hattrick Teodorczyk in knotsgekke partij tegen Moeskroen

Op de 28ste speeldag van de reguliere competitie zakte Royal Excel Moeskroen af naar het Constant Vanden Stockstadion. Adrien Trebel stond na drie speeldagen afwezigheid wegens blessure opnieuw aan de aftrap. Leander Dendoncker en Sven Kums zaten vorige speeldag hun schorsing uit en stonden ook in de basis. Liverpool-huurling Lazar Markovic zat voor het eerst op de bank. In het duel met de Henegouwers vielen niet minder dan acht doelpunten te noteren. Lukasz Teodorczyk maakte een hattrick en ook Ryota Morioka vond tweemaal de weg naar het doel.

Na vier minuten zorgde Teodorczyk voor de eerste dreiging, maar de Poolse spits werd afgeblokt door Mezague. Na tien minuten werd een schot van Saief afgeblokt door de Henegouwse verdediging, in de rebound trapte Gerkens voorlangs. Teodorczyk probeerde nadien een nieuwe paars-witte aanval af te werken, maar ditmaal stond Diedhiou in de weg. In de twintigste minuut stuurde Rotariu vanop links een lage voorzet af, Sels greep de bal voor de neus van Awoniyi. Vijf minuten later verscheen de 1-0 op het scorebord. Gerkens zorgde voor de voorzet, Ryota Morioka scoorde zijn eerste doelpunt voor RSCA. Even later nam Trebel aan de rand van de zestien een vrije trap voor zijn rekening, het leer eindigde net naast het doel van de bezoekers. Net voor het einde van de eerste helft ging Morioka neer in de zestien na contact met Galitsios. Lukasz Teodorczyk zette de strafschop om en zo ging Paars-Wit de rust in met een dubbele voorsprong.

Start van de tweede helft. Teodorczyk trok richting doel maar botste op Diedhiou. In minuut 53 breidde Paars-Wit de voorsprong uit. Saief leverde een perfecte assist af op Teodorcyk, die met zijn kopbal Bailly kon verschalken. De doelpuntenhonger van Poolse spits was duidelijk nog niet gestild, want amper drie minuten later trapte hij na sterk voorbereidend werk van Gerkens zijn derde treffer in de partij tegen de netten voor de 4-0. Winteraanwinst Markovic kwam Kums aflossen en maakte zo zijn debuut. De bezoekers gaven zich echter niet zomaar gewonnen en kwamen gevaarlijk terug. Via Awoniyi en Van Durmen stond het plots 4-2. Awoniyi zocht nadien de volgende aansluitingstreffer, maar Sels pakte uit met een goede redding. In minuut 81 kreeg Teodorczyk de poging op de 5-2, maar de Pool kopte de bal in de handen van Bailly. Twee minuten later was de volgende kans voor de bezoekers opnieuw raak. Het was Mézague die de 4-3 maakte en zo voor nog enkele erg spannende minuten zorgde. Het laatste doelpunt viel echter aan de overkant in de toegevoegde tijd. Bailly moest uitkomen op een verre bal van Teodorczyk en miste zijn interceptie, Morioka profiteerde en zorgde zo uiteindelijk voor de 5-3-eindstand. Op die manier maakte Paars-Wit een einde aan een reeks van vijf opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning. Volgend weekend, op zaterdag 3 maart, neemt RSC Anderlecht het op verplaatsing op tegen Zulte Waregem.

RSCA: Matz Sels, Dennis Appiah (62' Alexandru Chipciu), Uros Spajic, Ivan Obradovic, Kenny Saief, Leander Dendoncker, Sven Kums (70' Lazar Markovic), Adrien Trebel, Ryota Morioka, Pieter Gerkens & Lukasz Teodorczyk (90' Silvère Ganvoula).

Goals: 26' Morioka (1-0), 45+2', 57' & 61' Teodorczyk (2-0, 3-0, 4-0), 70' Awoniyi (4-1), 72' Van Durmen (4-2), 84' Mezague (4-3), 90+2' Morioka (5-3).