Hattrick Hanni kleurt knotsgekke Clasico

Op de 24ste speeldag van de Jupiler Pro League trok Paars-Wit richting Sclessin voor wat uiteindelijk een uiterst beklijvende Clasico zou worden. RSCA incasseerde drie doelpunten op hoekschop, maar Sofiane Hanni zorgde uiteindelijk voor de puntendeling. Josué Sá, Dennis Appiah, Sofiane Hanni en Albert Sambi Lokonga keerden terug in de basis in vergelijking met het gelijkspel tegen Waasland-Beveren. Die laatste kwam zo tegenover zijn broer, Paul-José Mpoku, te staan.

De wedstrijd begon onder mistige omstandigheden dankzij enkele rookbommetjes die door de Luikse fans werden afgestoken. De rook was nog maar nauwelijks opgetrokken of de thuisploeg kroop al op voorsprong: Orlando Sá werd uit het oog verloren aan de tweede paal en zorgde voor de 1-0. Standard bleef dreigen, maar na 12 minuten lanceerde Kums Appiah goed op de rechterkant, en die trok het leer perfect voor doel in de loop van Sofiane Hanni, waardoor het al snel 1-1 stond. Na 24 minuten zorgde Christian Luyindama voor een nieuwe voorsprong op hoekschop, de verdediger scoorde zowaar met een omhaal. Mpoku was dicht bij de 3-1, maar Sels haalde een vrije trap van Sambi Lokonga's broer knap vanonder de lat weg. Aan de overkant draaide Sofiane Hanni op twee minuten tijd de rollen helemaal om. Op een knappe pas van Saief legde hij de bal eerst overhoeks binnen, meteen daarna profiteerde hij van een slechte terugspeelbal van Fai om Ochoa te ronden en voor een 2-3-ruststand te zorgen.

Standard was niet van plan om zich gewonnen te geven en kwam gemotiveerd uit de kleedkamers. Cimirot leek bij zijn debuut te gaan scoren, maar scheidsrechter Delferière keurde het doelpunt dan toch nog (terecht) af wegens buitenspel. Enkele minuten later werd het dan toch 3-3 na opnieuw een corner. Christian Luyindama maakte zijn tweede van de avond. Beide ploegen gingen op zoek naar de winnende treffer, maar doelmannen Sels en Ochoa stonden aan beide kanten pal. De grootste kans kwam nog op naam van de ingevallen Ganvoula, maar die mikte zijn kopbal na een puike voorzet van Saief te centraal op Ochoa. Een bewogen en knotsgekke Clasico werd op die manier gekruid met zes doelpunten en een boel actie, maar kende uiteindelijk geen winnaar. Zo blijft RSCA voorlopig derde, nog steeds op één punt van Sporting Charleroi. Volgend weekend volgt voor Paars-Wit een thuiswedstrijd tegen rode lantaarn KV Mechelen.

RSCA: Matz Sels, Dennis Appiah, Josué Sá, Uros Spajic, Kenny Saief, Sven Kums, Adrien Trebel (78' Francis Amuzu), Leander Dendoncker, Pieter Gerkens (78' Silvère Ganvoula), Albert Sambi Lokonga & Sofiane Hanni.

Doelpunten: 6' Orlando Sá (1-0), 14' Sofiane Hanni (1-1), 24' Christian Luyindama (2-1), 41' & 44' Sofiane Hanni (2-2 & 2-3), 63' Christian Luyindama (3-3)

Lees verder