Hartelijk dank, Tom

We hebben het einde van vele spelers meegemaakt. Na zijn periode bij RSCA stopte Jovanovic met voetballen. Zonder toeters en bellen, geen afscheidswedstrijd, geen groot feest… Een korte mededeling aan enkele persmensen vanuit Servië. Het afscheid is onopgemerkt voorbij gegaan.

Al die titels die ons en andere clubs hielp winnen, talloze goals, de ene al belangrijker dan de andere, zijn onnavolgbare dribbels waar vriend en vijand zich aan laafden verdienden misschien meer. De speler beslist hoe hij zijn voetbalpensioen ingaat.

Ook Nicolas Frutos eindigde zijn loopbaan bij RSC Anderlecht. Op de laatste wedstrijd voor de winterstop liep hij voor de match op het veld om de fans te danken en omhelsde ons op kantoor. Meer niet.  Daarna vertrok hij naar zijn thuisland Argentinië. Toch even een traantje weg geplengd.

Dit weekend stond het kort in de krant: Tom De Sutter stopt met voetballen. Om hem goed gekend te hebben. Tom De Sutter is een eenvoudige, intelligente man. We haalden hem in januari 2009 weg bij Cercle Brugge waar hij aan de lopende band scoorde en met groenzwart net achter de grote drie eindigde.

We kochten hem om de vele blessures van Nico Frutos op te vangen. In 2010 moest hij in de spits afrekenen met de concurrentie met de jonge tiener Romelu Lukaku. Bovendien werd hij afgeremd door vervelende blessures. Toch vierde hij zijn eerste titel met RSCA tegen Club Brugge in het Jan Breydel stadion.

Na het vertrek van Romelu Lukaku naar Chelsea FC, trok RSC Anderlecht Dieumerci Mbokani aan. De voorkeur ging alweer uit naar de nieuwe aankoop maar Tom De Sutter stelde zich collegiaal op. In 2012 viert hij een tweede kampioenstitel met RSC Anderlecht.

Coach Ariël Jacobs werd in het seizoen 2012 – 2013 opgevolgd door John van den Brom die ook de voorkeur gaf aan Mbokani in de spits. Maar Tom De Sutter hij kreeg veel speelkansen en scoorde regelmatig: 12 doelpunten op 31 wedstrijden. In november 2012 scoor hij zijn eerste doelpunt in de CL tegen AC Milan.

Op het einde van datzelfde voetbaljaar viert hij zijn laatste titel bij paars wit. Tom wilde eerste spits worden en trok naar Club Brugge waar hij na twee seizoenen vertrok om in Turkije te voetballen bij Bursaspor.

Op en naast het veld was Tom De Sutter een gentleman, geliefd door iedereen. Wasyl noemde hem “Ketje” naar onze mascotte waar hij wat op leek. Hij was een mooie, elegante voetballer die een kleine hulde verdient. Bij deze. Het is echt het allerminste wat we kunnen doen.

Bedankt Tom.

Lees verder

De birthdayboy met een goal. Et un tiki-taka #MadeInNeerpede. Victoire de nos U21 : 2-0. 🟣⚪ #OHLAND
ℹ Kristoffer Olsson est absent. Hij krijgt rust.