Had iemand een spannende titelstrijd besteld?

Wie een rustige zondagnamiddag voor ogen had vandaag, kwam vandaag bedrogen uit. Paars-Wit boekte een levensbelangrijke zege in het hol van de leeuw dankzij Lukasz Teodorczyk en Ryota Morioka in een topper die bol stond van de opwinding.

De wedstrijd begon met een dik kwartier vertraging omdat de videoref met technische problemen kampte. Gelukkig raakten de problemen nog opgelost, want de scheidsrechters in het busje zouden nog een bepalende rol gaan spelen. Een boeiende topper miste in de eerste helft enkel maar doelpunten nadat Teodorczyk twee keer dicht bij de openingstreffer kwam en Matz Sels enkele keren goed ingreep. In de slotminuut wees scheidsrechter Visser naar de strafschopstip na vermeend handspel van Josué Sá, maar die beslissing werd teruggeroepen door... de videoref.

Lazar Markovic breidde een vervolg aan zijn goeie eerste helft en sneed enkele keren goed door de Brugse verdediging. Hij zag hoe zijn maatje Lukasz Teodorczyk in de draai een assist van Pieter Gerkens onder de grabbelende Gabulov door wist te schieten. Een emotioneel moment, want de Pool droeg zijn doelpunt op aan zijn overleden broer. Een kwartier later verdubbelde Ryota Morioka die voorsprong nadat hij een doorgekopte bal van Dendoncker tegen de netten kon prikken. Tien minuten voor tijd bracht Abdoulay Diaby de spanning weer terug, al leek zijn schot net niet volledig over de lijn te gaan. Sels bleef echter pal staan op Brugse pogingen, in de slotseconden probeerde Dennis met een fopduik te zaken tevergeefs nog te forceren. RSCA won zo voor het eerst sinds 20 december 2015 op bezoek bij Club Brugge en gooit zo de titelstrijd weer helemaal open.

RSCA: Matz Sels, Josué Sá, Leander Dendoncker, Olivier Deschacht, Andy Najar, Lazar Markovic (90' Alexis Saelemaekers), Adrien Trebel, Sven Kums, Pieter Gerkens (85' Uros Spajic), Ryota Morioka, Lukasz Teodorczyk (70' Silvère Ganvoula).

Doelpunten: 58' Teodorczyk (0-1), 73' Morioka (0-2), 80' Diaby (1-2).

Club Brugge 1-2 #RSCA ? Come on you Mauves! ? #COYM #CLUAND #3finalstogo

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Lees verder

Embedded thumbnail for 100 dagen coach Vincent Kompany
Video
Exact 100 dagen geleden hing Vincent Kompany zijn voetbalschoenen aan de haak om coach te worden van RSCA. Dringend tijd voor een vragenvuur van kritische experten, dachten de U10 van Sporting.

Onze Pre-Black Friday-deal is beschikbaar op rsca.be/shop - Krijg 35% korting op al onze lifestyle items. Shop now. ⚫🟣⚪