"Graag enkele decibels extra wanneer het goed gaat"

Aanstaande zondag, 26 november, komt KV Kortrijk op bezoek in het Constant Vanden Stockstadion. Voor coach Hein Vanhaezebrouck wordt dat een duel tegen zijn ex-club, waar hij vier jaar lang hoofdtrainer was. In de perszaal van Neerpede sprak hij de verzamelde pers toe, en had hij het onder meer nog eens over de Europese confrontatie met Bayern München.

"Het is een non-jaar voor het Belgisch coëfficiënt, jammer genoeg", klonk het bij Vanhaezebrouck. "We zijn met te veel Belgische ploegen te snel uitgeschakeld geweest. Het zat ook voor ons wat tegen, want met wat meer geluk konden we punten pakken tegen Bayern. We gaan er alles aan doen om er die laatste wedstrijd tegen Celtic nog iets van te maken. We moeten de zaken niet te veel overdrijven, en ons gewoon allemaal focussen op volgend seizoen om het dan met z'n allen beter te doen."

Zondag tegen Kortrijk moet Vanhaezebrouck ook Lukasz Teodorczyk missen, die zijn tweede en laatste schorsingsdag uitzit. "Teodorczyk miste misschien wel enkele kansen afgelopen woensdag, maar ik dacht er absoluut niet aan om hem bij de rust naar de kant te halen. Hij heeft tijdens de tweede helft ook nog zijn waarde bewezen, onder meer met zijn assist. Maar goed, we moeten ook verder kijken en dat en oog hebben voor hoe we zelf doelpunten incasseren. Dat ik na de wedstrijd tegen Bayern meer inzet van de supporters vroeg? Ik vond persoonlijk dat er iets meer enthousiasme mocht zijn na zo'n eerste helft, ook al was iedereen teleurgesteld dat we niet gescoord hadden. Maar ik verwijt het publiek niet dat ze niet achter de ploeg zouden staan. Net zoals ik mijn spelers gevraagd heb dat ze een extra stap zouden zetten en zich extra zouden laten gelden, zo hoop ik ook de fans tot iets extra te inspireren. De lat ligt hoog bij de supporters en die wil ik ook niet verlagen, maar als het goed gaat mogen er nog wel enkele decibels bij."

Lees verder