Genkse pareltjes zorgen voor paars-witte derde plaats

RSCA is er niet in geslaagd het turbulente seizoen 2017-2018 op een positieve noot af te sluiten. KRC Genk kwam in het Astridpark winnen met 1-2-cijfers.

Bij Paars-Wit vierden twee langdurig geblesseerden hun rentree: Kara stond meteen aan de aftrap, Frank Boeckx nam plaats op de bank. De wedstrijd begon met de nodige sfeer. Mauves Army zorgde voor paars-witte rookschermen terwijl doelmannen Filip De Wilde, Daniel Zitka en Silvio Proto de aftrap kwamen geven. Op het kwartier leek Trossard met een knappe plaatsbal de score te openen, maar na overleg met de VAR bleek de assist van Samatta uit buitenspel te komen. Tien minuten voor rust kreeg RSCA twee keer het deksel op de neus: Dries Wouters schoot de bal heerlijk voorbij Sels, twee minuten later kapte Leandro Trossard zich knap vrij alvorens de Genkse voorsprong te verdubbelen.

In de tweede helft probeerde Paars-Wit meteen iets aan die achterstand te doen. Saelemaekers deelde een heerlijke assist uit aan Lukasz Teodorczyk, die zijn vijftiende competitietreffer voorbij doelman Vukovic kopte en zo het startschot gaf voor een paars-wit offensief. De Genkse organisatie bleef echter pal staan, al dreigde Trebel wel nog knap op vrije trap. In het slot kwam Teodorczyk nog dicht bij de gelijkmaker na opnieuw een prima voorzet van Saelemaekers, maar Vukovic tikte het gevaar nog weg. Voor RSCA eindigt het seizoen 2017-2018 zo wat in mineur, al mag het met de derde plaats wel meteen de poules van de Europa League in.

RSCA: Matz Sels, Uros Spajic, Kara, Olivier Deschacht, Andy Najar (46' Francis Amuzu), Alexis Saelemaekers, Sven Kums, Adrien Trebel, Pieter Gerkens, Ryota Morioka (84' Albert Sambi Lokonga), Lukasz Teodorczyk (90' Silvère Ganvoula).

Doelpunten: 35' Wouters (0-1), 37' Trossard (0-2), 53' Lukasz Teodorczyk (1-2).

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!