"Geloven in onze kwaliteiten en voor eigen succes gaan"

Coach Hein Vanhaezebrouck sprak de verzamelde pers toe in de aanloop naar het duel met KAA Gent van aanstaande zondag, de eerste opdracht in Play-Off I.

Coach Vanhaezebrouck kan op geen volledige kern rekenen aan de start van de play-offs. "Frank BoeckxKaraAndy NajarEmmanuel Sowah en Henry Onyekuru zijn nog niet klaar voor een selectie, terwijl ook Mohammed Dauda en Dennis Appiah geblesseerd zijn", overliep hij het lijstje. "Adrien Trebel is geschorst. Dat zijn genoeg afwezigen, denk ik."

Zondag wacht een duel met KAA Gent, een ploeg die Vanhaezebrouck door en door kent. "Het is altijd mogelijk dat Yves Vanderhaeghe en KAA Gent me nog verrassen, ook al kennen we elkaar goed. Maar tegenwoordig wordt alles toch grondig geanalyseerd, dus ik denk dat alle ploegen elkaar wel kennen. Dat het de mooiste play-offs zijn met de namen die er nu in zitten? Dat zullen we nog wel zien, ik vond die ene keer Play-Off I met KV Kortrijk ook wel mooi (lacht). Alles zal afhangen van het spel en het spektakel dat te zien zal zijn. Het enige wat wel al vaststaat, is dat elke match moeilijk zal zijn."

Om in de komende tien duels de achterstand op leider Club Brugge goed te maken, zal Paars-Wit een straffe prestatie moeten neerzetten. "We moeten niet veel indelen en in dit geval, met zo’n grote achterstand, alles match per match bekijken. In onze situatie moet je niet gaan rekenen, want dan kom je misschien uit op een cijfer dat quasi onhaalbaar is. We moeten de concurrentie proberen voor te blijven en zelf wat van de voorsprong van Club Brugge afknabbelen. Het belangrijkste is dat wij geloven in onze kwaliteiten en dat we voor ons eigen succes gaan. Als we kampioen willen worden, zullen we dicht tegen de perfectie moeten zitten. In andere sporten lijkt dat misschien niet haalbaar, maar in voetbal is alles mogelijk."

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.