Extra speciale match voor Remy, de oudste abonnee van de club

Remy Van den Bossche wordt in december 96 jaar en is de oudste abonnee van de club. Hij is er al bij sinds 1946. Sindsdien heeft hij onafgebroken een abonnement bij de club van zijn hart. Zondag wordt een speciale wedstrijd voor hem, onder meer vanwege de ontmoeting met Bruno Versavel voor de match.

“Het jaar dat ik abonnee werd van Anderlecht werden ze meteen voor het eerst kampioen in de eerste klasse”, vertelt Remy. “De start van een mooi verhaal. In al die jaren heb ik zelden of nooit een match gemist. Als Anderlecht speelt, dan moet ik erbij zijn.”

“Ik heb tal van fantastische spelers zien spelen. Jef Jurion, Jef Mermans, Robbie Rensenbrink, Paul Van Himst, Juan Lozano… Enorm mooie herinneringen. Ook Bruno Versavel was een topper, met zijn formidabele techniek.”

“De mooiste zeges voor mij waren onder meer de 4-2 tegen West Ham (1976) met twee goals van Rensenbrink en de 1-0 tegen Real Madrid (1962) toen Jurion de goal maakte. Aan de zware nederlaag tegen Manchester United (10-0 in 1956) denk ik anderzijds jammer genoeg ook nog vaak terug.”

Remy kwam lang met zijn broer naar de wedstrijden, nu volgt hij de matchen op zijn eentje. “De kleinkinderen brengen mij met plezier. Vier van mijn vijf kleinzonen spelen voetbal, dus je kan zeker zeggen dat ik de microbe heb doorgegeven.”

Lees verder

Embedded thumbnail for 100 dagen coach Vincent Kompany
Video
Exact 100 dagen geleden hing Vincent Kompany zijn voetbalschoenen aan de haak om coach te worden van RSCA. Dringend tijd voor een vragenvuur van kritische experten, dachten de U10 van Sporting.