Europees droomdebuut voor onze Ladies!

In de UEFA Women's Champions League was ons vrouwenteam deze middag met 1-2 te sterk voor Glasgow City FC!

In het evenwichtige openingskwartier creëerden beide teams enkele kansen, maar tot scoren kwam het niet. Na 23 minuten plaatste Stefania Vatafu een vrijschop op het dak van het doel, een minuut later had Paars-Wit meer geluk. Ella Van Kerkhoven kopte de 0-1 tegen de netten na een vrijtrap van Sheryl Merchiers. Vervolgens misten de Schotse dames op het halfuur de kans om gelijk te maken. Leanne Ross trapte een penalty, toegewezen na een handsbal, tegen de paal en de rebound werd gepakt door doelvrouw Justien Odeurs. Na een uur moest de collega van Justien alles uit de kast halen om een schot van Sarah Wijnants te stoppen. Tien minuten voor tijd was het dan toch opnieuw raak en maakte Elke Van Gorp er 0-2 van. De thuisploeg kon in de allerlaatste minuut nog scoren maar de buit was al binnen! Proficiat Ladies!

Goals: 24' Ella Van Kerkhoven (0-1), 82' Elke Van Gorp (0-2) & 93' Lara Ivanusa (1-2)

RSCA: Ella Van Kerkhoven, Britt Vanhamel, Sheryl Merchiers, Tine De Caigny, Elke Van Gorp, Laura De Neve, Stefania Vatafu, Sarah Wijnants (88’ Sakina Ouzraoui), Justien Odeurs, Laura Deloose & Charlotte Tison

Paars-Wit strijdt in groep 3 met Glasgow City, FC Martve en Gornik Leczna om een plek bij de 32 beste teams van Europa. Alleen de tien groepswinnaars en de twee beste tweedes stoten door naar de volgende ronde.

Lees verder