Eerste zege voor U16 in China

Na wat rust op dinsdag, onder meer in het zwembad van het hotel, om de lange reis en het tijdsverschil te verteren, speelden onze U16 afgelopen nacht hun eerste wedstrijd op de Youth International Challenge Cup Shanghai, tegen Shanghai SPIG.

Terwijl het volop nacht was in België, leverden onze jongens een mooie eerste prestatie af in China. De Chinese tegenstander kon het paars-witte tempo niet volgen, waardoor ze aan de rust al 0-3 in het krijt stonden na goals van Lucas Stassin (2x) en Enock Agyei.

Krystian Borecki wachtte tot het slot van de wedstrijd om de eindstand vast te leggen: 0-4. De hitte en de vochtigheid waren een extra tegenstander vandaag, maar onze jongeren lijken zich dus snel aan te passen aan het broeierige klimaat. In de volgende wedstrijd, vannacht, nemen ze het op tegen de Japanners van de Kashima Antlers. Zij verloren hun eerste wedstrijd tegen het Braziliaanse Paranaense.

De selectie van RSCA: AGYEI Enock, BORECKI Krystian, DEWAELE Maxim, EECKHOUT Joachim, HERSSENS Arno, KIREEV Maxim, LANTAKI Wassim, LAPAGE Amando, MORENO MADRID Matteo, NONGE BOENDE Joseph, ROTTIERS Noé, SADIKI Noah Junior, STASSIN Lucas, VANHOUTTE Timon, STROEYKENS Mario, LAVIA Romeo, MBANGULA TSHIFUNDA Samuel, GODTS Mika & DEBAST Zeno

De staf: Noureddine Moukrim (coach), Olivier Lavry (physical coach), Frédéric Weerlitzer (kine), Rudi Van Ginderdeuren (begeleider), Filip De Smedt (begeleider) & Bruno Clerbout (sociale cel)

De website van het toernooi: http://yiccfootball.com

Lees verder

Embedded thumbnail for 100 dagen coach Vincent Kompany
Video
Exact 100 dagen geleden hing Vincent Kompany zijn voetbalschoenen aan de haak om coach te worden van RSCA. Dringend tijd voor een vragenvuur van kritische experten, dachten de U10 van Sporting.

Onze Pre-Black Friday-deal is beschikbaar op rsca.be/shop - Krijg 35% korting op al onze lifestyle items. Shop now. ⚫🟣⚪