Dominant RSCA verstevigt greep op tweede plaats

Paars-Wit heeft deze zondagavond dankzij een 3-1-thuisoverwinning tegen Sporting Charleroi een goeie zaak gedaan in de strijd om de tweede plaats. De kloof met leider Club Brugge bedraagt zo opnieuw vijf punten.

Twee verrassingen in de basisploeg van coach Hein Vanhaezebrouck: Olivier Deschacht kwam voor het eerst in actie sinds hij opnieuw in de A-kern werd opgenomen, Andy Najar maakte dan weer zijn rentree na maandenlang blessureleed. Voorin was Silvère Ganvoula de vervanger van de afwezige Lukasz Teodorczyk. Bij Paars-Wit speelde iedereen met een rouwband voor de overleden broer van de Poolse spits. RSCA begon het gretigst aan de partij, al moest het wel lang wachten op grote kansen. Charleroi kwam maar moeilijk onder de druk uit en was er vlak voor het rustsignaal aan voor de moeite: Pieter Gerkens verzilverde een fluwelen assist van Morioka. Baby, die eerder al een doelpunt afgekeurd zag wegens een duwfout op Sá, kopte luttele seconden later aan de overzijde nog op de paal.

Paars-Wit begon met dezelfde dominantie aan de tweede helft, maar Ryota Morioka liet oog in oog met Penneteau de 2-0 liggen. Vijf minuten later trof de Japanner dan toch raak nadat hij een zoveelste Anderlechtse hoekschop tegen de netten verlengde. Twintig minuten voor tijd bracht Kaveh Rezaei de spanning even terug door de 2-1 te scoren, maar Leander Dendoncker zette al snel orde op zaken door een vrije trap van Trebel binnen te knikken. Charleroi probeerde nog wel tegen te prikken, maar Paars-Wit hield goed stand en hield zo drie belangrijke punten in eigen huis.

RSCA: Matz Sels, Josué Sá, Leander Dendoncker, Olivier Deschacht, Andy Najar (66' Alexis Saelemaekers), Kenny Saief (82' Francis Amuzu), Adrien Trebel, Sven Kums, Pieter Gerkens, Ryota Morioka (90' Lazar Markovic), Silvère Ganvoula.

Doelpunten: 44' Gerkens (1-0), 58' Morioka (2-0), 70' Rezaei (2-1), 73' Dendoncker (3-1).

Lees verder