Doelpuntloos gelijkspel tegen KV Mechelen

Vrijdagavond ontving RSC Anderlecht in het Lotto Park promovendus KV Mechelen. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Moeskroen verdwenen Edo Kayembe en Yari Verschaeren naar de bank. Zij werden vervangen door Samir Nasri, aanvoerder, en Killian Sardella, die voor het eerst zijn opwachting maakte in het eerste elftal. De wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was: 0-0.

Paars-wit zette van bij het begin druk. Op een hoekschop van Michel Vlap eindigde een poging van Philippe Sandler in het zijnet. Even later voerde Jeremy Doku een mooi nummertje op de rechterflank op waarna hij Francis Amuzu perfect bediende, maar Jules Van Cleemput kon tijdig ingrijpen. Na een kwartier spelen moest doelman Yannick Thoelen zich strekken op een goed schot van Michel Vlap. Anderlecht behield vervolgens de controle over de match, maar er volgden minder kansen. Vlak voor het rustsignaal lanceerde Peter Zulj met een lange bal Francis Amuzu. De flankaanvaller ging snel de diepte in op weg naar Yannick Thoelen, die hem even buiten de zestien onderuit haalde. Scheidsrechter Lawrence Visser stuurde de bezoekende doelman met een rode kaart de kleedkamer in. De vrije trap die volgde, kwam van de voet van Michel Vlap. De Nederlander dropte de bal net over doel, waardoor de ruststand 0-0 was.

Met het mannetje meer duwde Sporting de tegenstand na rust meteen terug op de eigen helft. Al bleef het twintig minuten wachten op een eerste poging op doel, via Peter Zulj. Anderlecht bleef aandringen met tal van acties die de bezoekers in de problemen brachten. Tien minuten voor het einde werd de ingevallen Isaac Kiese Thelin geblokt door doelman Sofiane Bouzian, terwijl een trap van Peter Zulj naast zoefde. De poging van Vlap eindigde dan weer op het dak van het doel. Met het einde in zicht was het Yari Verschaeren die bijna de ban brak, maar ook hij vond Bouzian op zijn weg. De laatste kans kwam van Vincent Kompany met een kopbal die naast ging. Het laatste fluitsignaal weerklonk, de 0-0 bleef op het bord.

RSCA: Van Crombrugge, Sardella, Kompany, Sandler, Dewaele, Zulj, Vlap (81’ Verschaeren), Amuzu, Doku (59’ Adzic), Nasri & Gerkens (59’ Kiese Thelin)

KV Mechelen: Thoelen, Van Cleemput (38’ Vranckx), Bijker, Swinkels, Kaya, Togui (56’ De Camargo), Storm, Schoofs, Corryn, Peyre & Vanzeir (45+2’ Bouzian)