Derrick Luckassen komt voor 1 seizoen over van PSV

Net voor de wedstrijd tegen Standard, komende zondag, heeft RSC Anderlecht zich nog versterkt met de Nederlandse verdediger Derrick Luckassen, die overkomt van PSV Eindhoven. Luckassen is een rechtsvoetige centrale verdediger van 24 jaar en wordt gehuurd van PSV voor één seizoen (met aankoopoptie).

De Nederlander kreeg zijn jeugdopleiding bij AZ Alkmaar, waar hij op zijn 19de debuteerde in het eerste elftal. Hij groeide er al snel uit tot basisspeler, die opviel door zijn gestalte en zijn kracht. Na drie seizoenen bij AZ haalde PSV de centrale verdediger naar Eindhoven.

In zijn eerste jaar bij de Nederlandse topclub speelde hij 19 wedstrijden. Afgelopen jaar werd Luckassen verhuurd aan Hertha Berlijn. Ook in de Bundesliga maakte hij door zijn verschijning meteen indruk, maar na een paar wedstrijden viel hij geblesseerd uit.

Op het einde van het seizoen keerde de Nederlander terug naar Eindhoven om er de voorbije maanden de volledige voorbereiding af te werken als basisspeler.
Nu komt Derrick Luckassen dus de verdediging van Anderlecht versterken.

Derrick Luckassen: “Als een club zoals Anderlecht komt aankloppen, dan kom ik met veel plezier naar België. Hier wil ik vooral weer speelkansen afdwingen, nadat ik bij PSV toonde dat ik opnieuw helemaal fit ben. Ik kijk er naar uit om in deze club, met spelers zoals Kompany, opnieuw naar mijn beste niveau te groeien.”

Michael Verschueren: “De komst van Luckassen geeft ons centraal achterin opnieuw een aantal sterke opties. Derrick heeft ervaring, speelde in Nederland op het hoogste niveau en past met zijn sterke lichaam en zijn gestalte perfect binnen het profiel van de verdediger die we voor ogen hadden.”

De club doet er alles aan om de speler speelgerechtigd te krijgen voor de wedstrijd van morgen tegen Standard Luik.

Lees verder