"De sfeer is helemaal niet bedrukt in de groep"

Morgen, zaterdag 10 februari, speelt Paars-Wit op het veld van KV Oostende. Coach Hein Vanhaezebrouck blikte alvast vooruit op die volgende competitie-opdracht.

"De sfeer is helemaal niet bedrukt in de spelersgroep", sprak Vanhaezebrouck de geruchten meteen tegen. "Natuurlijk is de sfeer altijd beter als je wint, maar niemand laat zijn hoofd hangen. Ik had het na de wedstrijd tegen KV Mechelen over de anciens, het is nu aan hen om hun verantwoordelijkheden op te nemen. Ik denk dat ze die boodschap hebben begrepen. Dat bepaalde analisten nu zeggen dat ik de verantwoordelijkheid van me afschuif en te hard was voor mijn spelers na KV Mechelen? Het is niet omdat ik zeg dat mijn belangrijke spelers meer hun verantwoordelijkheid moeten opnemen, dat ik mezelf volledig buiten schot zet. Als je spelers verliest door die uitspraken, dan zijn dat sowieso niet de jongens die je nodig had. Als je één keer aan de boom schudt, gaan de analisten in de aanval, maar daar heb ik geen probleem mee. Ik weet wat ik doe en hoe ik werk, dat is het enige waar ik aan denk."

Vanhaezebrouck wil de recente resultaten ook niet té negatief bekijken. "We speelden thuis 2-2 tegen de laatste, maar even goed 3-3 op Standard, terwijl Club Brugge daar met 4-1 verloor. In voetbal kan alles gebeuren. Ik wil niet te veel meer kijken naar die match tegen KV Mechelen, waar we het hebben laten liggen, want KV Oostende wordt een andere wedstrijd. Zij zullen gemotiveerd zijn want ze hebben de punten nog nodig, en blijkbaar krijgen ze ook dubbele premie als ze winnen. Het is aan ons om resultaten te boeken en de lijn door te trekken die we na nieuwjaar ingezet hebben door te winnen op Genk en gelijk te spelen op Standard."

Ook de jeugd kwam nog even ter sprake. Al heel wat jongeren kregen de afgelopen tijd immers de kans om zich te tonen bij de paars-witte A-kern. "Ik heb meer en meer jonge gasten die hun neus aan het venster steken. Ze zullen niet allemaal kunnen bevestigen, maar dat is het risico dat je moet nemen. Natuurlijk brengt bij RSCA spelen druk met zich mee, maar ze moeten tenminste het lef tonen om te durven tonen wat ze kunnen. Ik heb al een aantal jongens gezien die dat hier heel goed gedaan hebben, en er staan er nog klaar. Meerdere jongens zullen die liftbeweging tussen de A-kern en de beloftenkern te maken, en omgekeerd. In de zomer moeten we dan misschien vijf buitenlanders minder gaan halen, want tegen dan kunnen zij zich ontwikkelen tot volwaardige A-kernspelers."

Lees verder