De selectie voor de verplaatsing naar Charleroi

Vrijdagavond trekt paars-wit naar het Stade du Pays de Charleroi. Op speeldag 10 van de Jupiler Pro League gaan ze tegen Sporting Charleroi op zoek naar een nieuwe driepunter. De verplaatsing naar Charleroi wordt omschreven als een moeilijke klip, toch won RSCA vijf van hun laatste acht wedstrijden in Charleroi. Twee keer werd er verloren, één keer bleef de stand in evenwicht. In 2017 betekende de zege er zelfs zekerheid over de titel, op de voorlaatste speeldag destijds van de play-offs.

Doorgaans zijn het intense wedstrijden, daar in Charleroi. Dat zal dit seizoen niet anders zijn. Onder leiding van Karim Belhocine, begin dit seizoen nog bij Anderlecht, kamperen de Zebra’s momenteel op de negende plaats in het klassement. Ze pakten de helft van de punten: 12 op 24. Ze hebben bovendien nog een wedstrijd in te halen, thuis tegen Club Brugge.

Vorig weekend herstelden de Carolo’s zich van de opdoffer in eigen huis tegen STVV (0-3 nederlaag) door knap een punt te rapen op Sclessin. Dankzij Ryota Morioka kwamen ze op voorsprong, de assist kwam van Christophe Diandy, en lange tijd leken ze op weg naar de drie punten. Een vrije trap van Paul-José Mpoku besliste daar in het slot van de wedstrijd anders over. Marco Ilaimaharitra werd ondertussen met twee gele kaarten van het veld gestuurd en mist bijgevolg de wedstrijd tegen RSCA. Christophe Diandy, Ryota Morioka en Massimo Bruno, de drie spelers met een paars-wit verleden, zijn normaal gezien wel van de partij.

De laatste resultaten in en tegen Charleroi:

  • 2018/19 JPL : Charleroi 1-2 RSCA
  • 2017/18 PO1 : Charleroi 1-2 RSCA
  • 2017/18 JPL : Charleroi 2-0 RSCA
  • 2016/17 PO1 : Charleroi 1-3 RSCA
  • 2016/17 JPL : Charleroi 0-2 RSCA
  • 2015/16 JPL : Charleroi 1-1 RSCA
  • 2014/15 PO1 : Charleroi 0-1 RSCA
  • 2014/15 JPL : Charleroi 3-1 RSCA

Anderlecht kan niet rekenen op de langdurig geblesseerden Dimata, Makarenko, Najar, Sowah en Bakkali. Ook Vincent Kompany en Alexis Saelemaekers zijn nog niet beschikbaar vanwege een spierblessure.

De 18 spelers die zich wel opmaken voor de match van vrijdagavond zijn Michel Vlap, Samir Nasri, Thomas Didillon, Nacer Chadli, Elias Cobbaut, Peter Zulj, Isaac Kiese Thelin, Hendrik Van Crombrugge, Derrick Luckassen, Philippe Sandler, Francis Amuzu, Albert Sambi Lokonga, Jeremy Doku, Sieben Dewaele, Yari Verschaeren, Killian Sardella, Marco Kana & Kemar Roofe.

Lees verder