De Mauve-tivés komen op de eerste plaats in het Frans kampioenschap

Voorbije zaterdag 1 februari ging de 3e fase van het Frans Kampioenschap van start in de categorie B1 (met masker) te Lens. Onze Mauve-tivés begonnen deze fase met een wedstrijd tegen het Cécifoot team van RC Lens.Ondanks een moeilijk wedstrijdbegin en verschillende kansen, toonde het team zich weerbaar en zowel fysiek als mentaal erg sterk. Dankzij 2 goals van Alexandre Wespes kon paars-wit de dag aanvangen met een 0-2 overwinning.

De volgende wedstrijd op het programma was een terugwedstrijd tegen Sporting Cecifoot Schiltigheim. Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat dit een duel zou worden op het scherpst van de snee, mede dankzij het 0-0 gelijkspel in de heenwedstrijd. Ondanks de hoge intensiteit van de wedstrijd, slagen onze Mauve-tivés er toch in opnieuw een 2-0 overwinning te boeken, dankzij een goedgeplaatste penalty in de linkerbovenhoek van opnieuw Alexandre Wespes (de penalty werd gegeven doordat Schiltigheim meer dan 5 collectieve fouten beging) en een scherpe tegenaanval van Christoff Eilers die eerst 2 tegenstrevers passeerde om het leer vervolgens staalhard in de linkerbovenhoek te schieten; paal binnen en een kansloze keeper als eindresultaat (video).

Door deze mooie collectieve prestatie kon het team de dag in stijl afsluiten en bevindt het zich nu ook aan het hoofd van het klassement met 10 punten en 1 speeldag achterstand op Schiltigheim en Lens. Onze Mauve-tivés kijken met veel ongeduld aan naar de volgende fase van het kampioenschap die plaatsvindt op 29 februari: stay tuned!

Zo ziet het klassement er momenteel uit:

1 - Anderlecht : 10 punten (met een speeldag minder gespeeld)
2 - Lens : 9 punten
3 - Précy-sur-Oise : 7 punten
4 - Saint-Mandé : 4 punten 
5 - Schiltigheim : 2 punten

PS: onze Mauve-tivés categorie B2/B3 (zonder blinddoek, met beperkte zichtbaarheid) zullen ook aantreden op 29/02 in Liège voor hun 2e en voorlaatste fase van het Belgisch kampioenschap.

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!