"De groep pushen om er het maximum uit te halen"

Morgen, woensdag 18 april, staat Paars-Wit voor een gevaarlijke verplaatsing naar Standard. Coach Hein Vanhaezebrouck en doelman Matz Sels blikten vooruit in de perszaal van het Constant Vanden Stockstadion.

Een verplaatsing naar Luik is nooit simpel voor Paars-Wit, dat besefte ook de coach. "De wedstrijd tegen Standard is altijd speciaal voor ons", trapte Vanhaezebrouck een open deur in. "Ze zijn altijd gemotiveerd om tegen ons te spelen en hun supporters eisen een overwinning, dat weten we en daar moeten we klaar voor zijn. De ontvangst op Standard is altijd hetzelfde. Als er sfeer in het stadion hangt, is dat altijd positief. Tot zolang dat binnen de grenzen van het toelaatbare blijft, natuurlijk. We hebben daar dit seizoen al een goeie wedstrijd gespeeld, ik hoop dat dat nu hetzelfde wordt. Met Carcela en Edmilson hebben ze spelers rondlopen die het verschil kunnen maken, maar elke ploeg in Play-Off I heeft wel zo'n pionnen. Het is een sterk collectief, ze zijn meer dan enkel Carcela en Edmilson."

Ook Matz Sels hoopt morgen op een goeie prestatie tegen de Rouches, hij beseft dat RSCA voor een cruciaal tweeluik staat tegen Standard en Genk. "We hebben daar al een goeie wedstrijd gespeeld dit seizoen, dus kunnen we morgen met vertrouwen naar Luik afzakken. Dat RSCA is de vorige tien wedstrijden op Standard maar één keer kon winnen? Met die statistieken van voordien houden we geen rekening. Hoe dan ook volgen er nu twee moeilijke uitwedstrijden, achteraf zien we wel waar we dan staan in de rangschikking. We moeten minstens even goed doen als Club Brugge. Nu kunnen we zeggen dat de tweede plaats ons doel is, na dit weekend zien we dan wel weer verder."

Ook Vanhaezebrouck vindt het te vroeg om het over een eventuele titel te hebben. "Club Brugge hoeft zich nog niet te veel zorgen te maken, maar ik ben er zeker van dat ze toch al wat nerveuzer worden. Gezien onze situatie en ons seizoen moeten we bescheiden blijven, maar ik push de groep wel om er het maximum uit te halen. Gezien de omstandigheden is de tweede plaats een realistisch doel. Als je denkt dat je er al bent omdat je Club Brugge geklopt hebt, dan is het zaak om de voetjes op de grond te houden. Afgelopen zondag hebben mijn spelers de instructies quasi perfect uitgevoerd, dat doet mij én hen deugd. Maar we mogen niet vergeten dat als we zouden verliezen in Luik of in Genk, we opnieuw van nul mogen beginnen. We herstelden onze valse start tegen KAA Gent goed tegen Sporting Charleroi en Club Brugge, maar de marge om hun voorsprong in te halen blijft klein."

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.