Dank je voor de mooie momenten Josip

RSC Anderlecht vernam met spijt in het hart het overlijden zijn voormalige aanvaller Josip Weber (52). De Paars-Witte familie wil zijn oprechte medeleven betuigen aan de familie en de naasten van Joske. Wij wensen hen veel sterkte in deze moeilijke periode. 

Josip Weber werd op 16 november 1964 geboren in de Kroatische stad Split. Hij begon zijn carrière bij BSK Slavonski Brod, l’Hajduk Split en Dinamo Vinkovci. Joske trok in 1988 naar Cercle Brugge waar hij maar liefst 204 wedstrijden zal spelen en 136 keer zal scoren. Dankzij deze fantastische statistieken werd hij 3 keer topschutter van het kampioenschap!

De Belgische-Kroaat zette in 1994 de stap van Cercle Brugge naar het Astrid Park. Drie seizoenen lang voetbalde hij bij Anderlecht maar zijn carrière werd spijtig genoeg geregeld afgeremd door verschillende ernstige blessures. Toch slaagt Josip erin om maar liefst 19 doelpunten te scoren in de 29 wedstrijden die hij in onze kleuren speelde.

Joske was een sluwe aanvaller en had steeds een beslissende rol op het veld. Hij speelde 8 keer voor onze nationale ploeg en scoorde daarin 6 keer. Vandaag neemt heel voetbalminnend België veel de vroeg afscheid van Josip Weber.

Dank je Joske voor alle mooie momenten, rust in vrede.

Lees verder

Embedded thumbnail for Damesploeg vertrekt vandaag op stage!
Video
Nu de A-ploeg de trainingen in Neerpede hervat heeft na de winterstage in La Manga, is het de beurt aan de damesploeg om richting de zon te reizen.

Kobe Cools & Francis Amuzu tekenden gisteren present op het etentje van fanclub Purple Haze! Kobe Cools & Francis Amuzu étaient présents hier au dîner du fanclub Purple Haze! #RSCA #COYM