Damesploeg telt vijf genomineerden voor de Gouden Schoen!

Op woensdag 7 februari vindt de 64ste editie van het gala van de Gouden Schoen plaats. Voor het tweede jaar wordt ook de beste vrouwelijke voetballer bekroond.

Het gala van de Gouden Schoen gaat dit jaar door in Paleis 12 van Brussels Expo. Vorig jaar werd die trofee voor het eerst ook aan de beste Belgische voetbalster uitgereikt, en dat is dit jaar niet anders. De organisatoren maakten de shortlist voor de zoektocht naar de opvolgster van Tessa Wullaert alvast bekend, met daarop niet minder dan vijf speelsters uit de paars-witte damesploeg! Een overzicht:

  • Tine De Caigny (20): Polyvalente middenvelder die dit seizoen al negen competitiedoelpunten scoorde
  • Laura Deloose (24): Vaste rechtsachter die dankzij haar voorzetten ook offensief een wapen vormt
  • Heleen Jaques (29): Sterke centrale verdedigster die de ploeg zoveel mogelijk probeert te leiden
  • Elke Van Gorp (22): Snelle vleugelspeelster die tot dusver al voor elf doelpunten en zeven assists zorgde
  • Aline Zeler (34): Keerde dit seizoen terug voor een tweede passage bij Paars-Wit, zit sinds dit seizoen aan meer dan honderd interlands bij de Red Flames

De vijf Anderlechtse dames krijgen in hun jacht op de felbegeerde trofee concurrentie van Julie Biesmans (23, Bristol City), Janice Cayman (29, Montpellier SC), Davina Philtjens (28, Ajax), Davinia Vanmechelen (18, KRC Genk) en titelverdedigster Tessa Wullaert (24, VfL Wolfsburg). Stemmen voor deze eretitel kan via de website van organisator HET LAATSTE NIEUWS.

Lees verder