Dames gaan play-offs in als titelfavorieten

De heren zijn inmiddels al vier speeldagen ver in hun play-offs, maar morgen begint ook de damesploeg aan de laatste rechte lijn van de competitie.

De dames van coach Patrick Wachel vatten hun play-offs vanaf morgen, vrijdag 20 april, om 20.30 uur aan op het veld van KAA Gent. Dat wordt meteen topper van formaat, want de Gentse dames vormen samen met KRC Genk de dichtste achtervolgsters voor Paars-Wit. RSCA start de play-offs immers met 26 punten op de teller, de Genkse en Gentse dames volgen met 19 punten. Standard, de vierde ploeg in de play-offs, start als laatste met 13 punten.

De paars-witte dames starten dus als favorieten aan de eindstrijd van de Superleague en kunnen een eerste titel in twintig jaar veroveren. Het vertrouwen is groot, want RSCA sloot de reguliere competitie af met het meeste aantal gescoorde doelpunten (93) en moest het minste aantal doelpunten incasseren (14). Het duel op KAA Gent wordt ook meteen een kans om eerherstel te behalen, want Paars-Wit werd in de kwartfinale van de Beker nog uitgeschakeld op het veld van de Gentenaars. Go Ladies!

Lees verder

Een overzicht van de meest opmerkelijke gebeurtenissen bij de RSCA Futures, de RSCA Women en RSCA Futsal.