Dames boeken 3-4-zege bij OHL

Deze vrijdag, 8 december, maakten de Dames van RSCA de moeilijke verplaatsing naar het veld van Oud-Heverlee Leuven in het kader van de tiende speeldag van de Superleague. Na tien minuten opende Ella Van Kerkhoven de score op aangeven van Rachel Cushieri. Op het halfuur profiteerde Elke Van Gorp van een mooie actie van Tine De Caigny om de score te verdubbelen. Nog voor de rust zorgden de Leuvense dames echter voor de aansluitingstreffer via Morgane Wijns.

Al snel na de pauze breidden de paars-witte dames hun voorsprong echter opnieuw uit toen een Leuvense verdedigster een voorzet van Sheryl Merchiers in eigen doel devieerde. Een knap afstandsschot van Britt Vanhamel, de Leuvense aanvoerster, bracht de spanning opnieuw in de partij. De dames van coach Patrick Wachel zorgden voor een vierde doelpunt dankzij Sarah Wijnants, die een goed doorgekopte bal van Yekaterina Gokhman kon afwerken.

Ondanks een nieuwe aansluitingstreffer van Sari Kees aan het einde van de wedstrijd konden onze Dames toch vasthouden aan de 3-4-overwinning, waardoor ze een goede zaak doen in het klassement gezien het onderlinge gelijkspel tussen Genk en Standard. De Brusselse dames tellen nu vier punten voorsprong op Gent en Genk, met nog een inhaalmatch te spelen tegen… Gent. Het volgende competitieduel vindt plaats in Tubeke op 15 december om 20.00 uur tegen… Genk. Come on Ladies!

Lees verder