Crasson en Kljestan geven de aftrap tegen Gent

Komende zondag nemen we het op tegen de Buffalo’s. De aftrap van die wedstrijd zal gegeven worden door Bertrand Crasson en Sacha Kljestan! Samen zijn de Belg en de Amerikaan goed voor 9 titels en 583 paars-witte matchen.

Het leeuwendeel van die cijfers zijn op het palmares van Bertrand Crasson (47) te schrijven. De rechtsachter speelde sinds zijn 14e bij de jeugd van RSCA om door te groeien tot het eerste elftal, waar hij uiteindelijk twaalf seizoenen voor speelde. Van 1996 tot 1998 speelde hij in de Serie A bij Napoli, om vervolgens terug het mooie weer te maken in het Astridpark. Sportingboy Crasson speelde 403 matchen voor ons, waarvan maar liefst 78 in Europees verband, en vond 25 keer de weg naar doel. Berre veroverde 6 landstitels, één keer de Beker van België en vier keer de Belgische Supercup. Bertrand verdedigde ook 26 keer de Belgische kleuren.

De 33-jarige Sacha Kljestan verliet Anderlecht in 2015, maar vind je nog altijd terug op de (Amerikaanse) voetbalvelden. Hij ruilde Anderlecht destijds in voor de New York Red Bulls, maar speelt tegenwoordig in Florida voor Orlando City, een andere club uit de Major League Soccer. De middenvelder uit California streek neer in Brussel in juni 2010. In zijn eerste match voor paars-wit scoorde hij meteen: zijn eerste goal van in totaal 24 stuks, verdeeld over 180 wedstrijden. De sympathieke Amerikaan werd drie keer kampioen met Anderlecht en won vier keer de Supercup van België. Voor de Amerikaanse nationale ploeg werd hij 56 keer opgeroepen.

We wensen beide spelers een mooie terugkeer toe naar het stadion waar ze veel mooie momenten beleefden. Onze supporters zullen hen ongetwijfeld de ontvangst geven die ze verdienen!

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.