Communicatie Pro League inzake het Coronavirus

De Pro League had de voorbije dagen intensief contact met zowel de FOD Volksgezondheid, het Kabinet van minister van Volksgezondheid Mevrouw De Block als met viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). De situatie vereist op dit moment bijzondere aandacht en opvolging, maar paniek is onnodig. Als club willen wij onze spelers en supporters beschermen in de mate van het mogelijke.

De wedstrijden van dit weekend, waaronder dus ook RSC Anderlecht – SV Zulte Waregem kunnen plaatsvinden, mét supporters op post in het stadion. Wel vraagt de Pro League om de aanbevelingen van de FOD Volksgezondheid zeker te respecteren. Binnen de ruimte van een stadion, waar een grote groep mensen verzamelt op een beperkte oppervlakte, met veel interactie, is de samenwerking van iedereen meer dan ooit vereist. De Pro League, RSC Anderlecht en alle andere clubs willen daarom volgende aanbevelingen expliciet communiceren aan de fans: 

  • Wie zich ziek voelt of koorts heeft, blijft dit weekend thuis en moedigt het team aan via de live uitzendingen, sociale media...
  • We willen het risico op besmetting minimaliseren. Rechtstreeks contact (handen schudden, kussen, omhelzingen,..) wordt afgeraden.
  • Het spreekt voor zich dat wie hoest of niest de mond en neus bedekt.
  • Was de handen regelmatig.

Contact met spelers is op dit ogenblik niet wenselijk. We vragen fans daarom om in deze periode spelers niet meer om handtekeningen, handshakes, selfies of shirts te vragen. 

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.