Chris Goossens versterkt de medische staf

Chris Goossens gaat met onmiddellijke ingang aan de slag bij RSC Anderlecht. "Voor mij is dit thuiskomen", laat de sportarts weten in een eerste reactie.

De 60-jarige Chris Goossens zit intussen al meer dan dertig jaar in het vak en brengt dus de nodige ervaring met zich mee naar Neerpede. "Ik heb zelf nog gevoetbald in eerste provinciale bij Eendracht Winnik, van waar ik ook afkomstig ben", aldus de kersverse medische aanwinst. "In het seizoen 1985-1986 ben ik gestopt om mijn eigen praktijk op te richten in Antwerpen. Ik begon bij het toenmalige FC Boom en maakte in 1991 de overstap naar Beerschot. Ik combineerde mijn functie bij die clubs, waardoor ik bij een onderling duel ooit eens aan beide kanten van het wedstrijdblad als clubarts aangeduid stond (lacht). Na 22 jaar bij Beerschot volgde het faillissement en dacht ik dat ik het voetbal zou verlaten, maar toen kwam Paul Put met het voorstel om hem te vervoegen bij de nationale ploeg van Burkina Faso. We maakten twee keer de Africa Cup of Nations mee, waaronder een verloren finale tegen Nigeria. Ik zal nooit vergeten dat er ons nadien twee miljoen mensen stonden op te wachten in Ouagadougou."

Sinds 2013 stond Goossens onder contract bij KV Oostende, waar hij eerder al samenwerkte met voorzitter Marc Coucke. "Hij vroeg me toen om de professionalisering bij de kustploeg verder door te zetten. Die ambities zijn daar sneller dan verwacht ingelost. Eigenlijk voelt aan de slag gaan bij RSCA voor mij aan als thuiskomen. Het is een soort eerbetoon aan mijn vader, die mij vroeger als kind meenam naar het Astridpark. Ik was ook nog een tijd arts in het wielrennen en heb zo Frank Van Himst, de zoon van Paul, begeleid. Ik vond het geweldig om zo'n idool van vroeger dan te leren kennen."

De komende weken en maanden zal Goossens zich volop inwerken in de medische staf van Paars-Wit, een opdracht waar hij al enorm naar uitkijkt. "Aanvankelijk ging ik het seizoen nog uitdoen bij KV Oostende, maar uiteindelijk ga ik hier nu toch al vroeger dan voorzien aan de slag", legt Goossens uit. "Nu kan ik me al inwerken en mijn expertise koppelen aan de expertise die hier al aanwezig is. De organisatie staat er al zeer goed voor, moet ik zeggen. Ik zal mee de lijnen uitzetten van het medisch beleid en het einde van de competitie vooral gebruiken om te observeren, zodat we volgend seizoen meteen goed van start kunnen gaan. Ik wil vooral de focus leggen op inspanningsfysiologie en voeding, zodat de spelers zo gezond mogelijk zijn. Door hen de perfecte sportvoeding voor te schotelen en hun trainingstoestand telkens te analyseren, kunnen we de spelers zo goed mogelijk blessurevrij houden en in topconditie aan de coach afleveren."

Lees verder

Onze ploeg voor #EUPAND. Come On You Mauves! 🟣⚪

line-up eupen
Anouar Ait El Hadj
De jonge Anouar Ait El Hadj vertelt zijn verhaal aan de hand van belangrijke locaties uit zijn leven. Van het Agorapark in Molenbeek tot het Lotto Park: maak kennis met een echte Sporting Boy van de generatie van 2002.