Bedankt FC Maasland voor de unieke wedstrijd!

Challenge accepted! Dat was de boodschap van Frank Boeckx en Leander Dendoncker in februari 2017. Ze lieten weten dat RSC Anderlecht met plezier de uitdaging van Special Olympics Belgium aanvaardde en een unified match zou spelen met de G-ploeg van FC Maasland.

Gisterenmiddag was het eindelijk zover. FC Maasland kwam helemaal vanuit het Limburgse Kinrooi naar ons oefencentrum in Neerpede. Na een stevig ontbijt was iedereen klaar voor een Play Unified-wedstrijdje, een initiatief van Special Olympics om personen met en zonder verstandelijke beperking samen in eenzelfde team te laten sporten.

Yevhenii Makarenko, Landry Dimata, Pieter Gerkens, Dennis Appiah, Thomas Didillon, Ivan Santini, Sebastiaan Bornauw en Alexis Saelemaekers splitsten zich op en deelden het veld met de G-voetballers. De partij eindigde op een 8-8-gelijkspel en zo ging iedereen tevreden naar huis!

Bedankt aan het G-team van FC Maasland en Special Olympics Belgium om onze spelers klaar te stomen voor het volgende competitieduel!

Lees verder