Argentinos Juniors: deel 3

In deze tijden van afzondering, willen we de tijd nemen om stil te staan bij enkele bijzonder momenten en kleurrijke figuren die onze indrukwekkende geschiedenis hebben vorm gegeven.

Lucas Rodrigo Biglia. “El Principito”. De kleine prins. En hoe! Het stond in de sterren geschreven. Zijn vader was zelf profvoetballer en trainer geweest. Net als een van zijn broers. De twee andere broers tennisten. De introverte maar erg trotse Lucas Biglia groeide, na een aarzelend begin, uit tot een absolute leider. De metronoom met een fenomenaal spelinzicht had weinig woorden nodig om zijn wil op te leggen. 

Biglia deed er alles voor om door te breken als voetballer. Als kind voetbalde hij eerst voor lokale club Estudiantes Mercedes om op 12jarige leeftijd, moederziel alleen, 120 km verder te voetballen voor Argentinos Juniors, de club van Diego Maradona, Cambiasso en Riquelme.  Een slopende tijd want Biglia reisde elke dag op en af van Mercedes naar Buenos Aires. 240 km met de bus. Hij sliep amper vier uur per nacht.

Op zijn veertiende werd hij geselecteerd voor de Nationale jeugdploegen. Toen wist hij dat hij dat hij profvoetballer wilde worden. Hij schopte het al snel tot captain van de Argentijnse nationale jeugdploeg. In 2006 werd hij in Nederland wereldkampioen met Jong Argentinië. De grote clubs stonden nadien in de rij. Met name Liverpool en Valencia. Maar hij koos voor Royal Sporting Club Anderlecht. Biglia wilde zijn loopbaan stap voor stap uitbouwen. De aanwezigheid van Nicolas Frutos gaf de doorslag.

Lucas Biglia speelde met nummer 5, als eerbetoon aan zijn groot voorbeeld Fernando Redondo. Biglia is een Koninklijke voetballer, een absolute wereldvoetballer die misschien wel iets te lang bij RSC Anderlecht voetbalde.  Daar zullen wij, de fans van paars-wit nooit om treuren maar hem voor eeuwig dankbaar zijn. Na 7 seizoenen bij RSCA trok hij naar Lazio Roma waar hij onmiddellijk titularis werd. Hij verzamelde 58 selecties bij de Nationale ploeg, maakte de Copa America mee en 2 WK’s in Brazilië (2014) en Rusland (2018).

Vandaag voetbalt hij nog steeds in Italië waar hij de ploegmaat is van Alexis Saelemaekers bij AC Milan. Biglia werd 4x kampioen met Sporting en speelde 302 wedstrijden voor paarswit. Hij scoorde 16 keer waaronder het doelpunt van de titel thuis tegen Zulte Waregem, op de laatste speeldag van de competitie 2012-2013.