Anderlecht zet Beerschot opzij in echte cupmatch

Woensdagavond trok RSCA naar het Kiel, voor de zestiende finales van de beker van België tegen Beerschot. Kemar Roofe maakte zijn debuut voor Sporting, terwijl Michel Vlap, Samir Nasri, Vincent Kompany en Albert Sambi Lokonga terug in de basis stonden. Na 90 minuten stond het 2-2. In de verlengingen zette Isaac Kiese Thelin de eindstand op het bord: 2-3.

De bezoekers, vandaag in het wit, zetten meteen druk. Een poging van Nacer Chadli werd maar nipt onschadelijk gemaakt. Noubissi zorgde voor het eerste gevaar bij de thuisploeg. Maar zijn poging ging niet op doel. Het meeste balbezit was voor Anderlecht, maar het waren de Antwerpenaren die op voorsprong kwamen, toen een vrije trap van Holzhauser langs alles en iedereen heen in doel glipte. Na zo'n halfuur spelen moest Vincent Kompany geblesseerd naar de kant. Sieben Dewaele kwam hem vervangen. Op slag van rust kon Samir Nasri een prima voorzet knap in doel deviëren en gingen we met 1-1 de kleedkamer in. 

Jeremy Doku kwam Michel Vlap aflossen bij het begin van de tweede helft. De eerste echte kans was voor de thuisploeg. Jorn Vancamp, opgeleid bij RSCA, zette Saint-Louis goed in positie, maar Hendrik Van Crombrugge kwam gevat uit. Jorn Vancamp zag niet veel later zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen. Toen Pierre Bourdin vervolgens, na aandringen van Kemar Roofe, de bal in eigen doel werkte zag het er helemaal niet goed uit voor Beerschot. Ondanks het mannetje minder slaagden ze er toch in om in de 89ste minuut gelijk te maken via de pas ingevallen Loris Brogno. Verlengingen dus. En die werden met 10 tegen 10 gespeeld. Derrick Luckassen beging in het slot namelijk nog een overtreding, als laatste man, en werd uitgesloten.

Simon Davies gooide Isaac Kiese Thelin in de strijd. Kemar Roofe ging naar de kant. Loris Brogno ontpopte zich bijna helemaal tot de lokale held, maar Hendrik Van Crombrugge verhinderde dat. Aan de overkant kwam doelman Vanhamel dan weer knap tussenbeide bij een poging van Alexis Saelemaekers. Vlak na de laatste kantwissel viel het laatste doelpunt van de avond. Alexis Saelemaekers met de perfecte assist, Isaac Kiese Thelin met de afwerking. Er volgde nog een grote kans voor Beerschot, maar die bleef onbenut. Anderlecht plaatst zich zo voor de achtste finale van de beker.

Beerschot VA: Vanhamel, Prychynenko (86’ Brogno), Saint-Louis (98’ De Keersmaecker), Holzhauser, Noubissi (73’ Placca), Bourdin, Sanusi, Vorogovskiy, Halaimia, Tissoudali (80’ Dom) & Vancamp

RSCA: Van Crombrugge, Kompany (25’ Dewaele), Vlap (46’ Doku), Nasri (85’ Kayembe), Chadli, Luckassen, Sandler, Lokonga, Sardella, Saelemaekers & Roofe (90’ Kiese Thelin)

Doelpunten: 20’ Holzhauser (1-0), 41’ Nasri (1-1), 79’ Bourdin (1-2, own-goal), 89’ Brogno (2-2) & 106’ Isaac Kiese Thelin (2-3)

Lees verder