Anderlecht sluit heenronde af met zege

Paars-wit ontving vandaag, zondag 11 november, op de 15e speeldag van de Jupiler Pro League AA Gent. Hein Vanhaezebrouck kon niet rekenen op de geblesseerde Sebastiaan Bornauw en Ognjen Vranjes, terwijl Antonio Milic geschorst was. Albert Sambi Lokonga en Mohammed Dauda maakten voor het eerst dit seizoen hun opwachting in de basiself. De aftrap werd gegeven door twee oude bekenden: Sacha Kljestan en Bertrand Crasson.

De Brusselaars kwamen snel op voorsprong. Na amper vier minuten legde Sven Kums de bal netjes in doel met een knappe vrije trap. Gent probeerde te reageren, maar de mooiste doelkansen waren voor de thuisploeg. Sven Kums nam Kalinic onder de vuur en Mohammed Dauda mikte net naast. Na een halfuur spelen werd Birger Verstraete uitgesloten na een stevige ingreep. Langs beide kanten viel er nog een grote kans voor de pauze. Sven Kums zag een nieuwe poging tegen de paal gaan, terwijl Yaremchuks schot tegen de kruising ging. 1-0 na boeiende eerste helft.

De tweede helft begon met een grote kans voor de Buffalo’s, maar het schot van Yaremchuk ging over. Anderlecht reageerde snel, maar Kalinic kwam goed tussen bij een schot van alweer Kums. Een kwartier voor het einde was het dan toch opnieuw prijs voor Sven Kums: met een mooie knal verdubbelde hij de voorsprong. De score kon nog uitgediept worden, maar Kalinic liet niet toe dat Adrien Trebel en Kenny Saief ook op het scorebord kwamen. Helemaal op het einde eindigden de bezoekers nog met 9, na een rode kaart voor Plastun. De score veranderde niet meer: Anderlecht houdt de drie punten thuis na een 2-0 zege tegen KAA Gent.

Doelpunten: 4’ Sven Kums (1-0) & 73’ Sven Kums (2-0)

RSCA: Didillon, Lawrence, Sanneh, Makarenko, Najar, Dimata, Kums (81’ Saief), Trebel (90’ Saelemaekers), Dauda (58’ Gerkens), Amuzu & Sambi Lokonga

KAA Gent: Kalinic, Souquet, Rosted, Plastun, Verstraete, Chakvetadze, Limbombe (81’ Dompé), Yaremchuk, Dejaegere (75’ David), Asare & Esiti (87’ Andrijasevic)

Lees verder

Onze Pre-Black Friday-deal is beschikbaar op rsca.be/shop - Krijg 35% korting op al onze lifestyle items. Shop now. ⚫🟣⚪