"Alles geven in de drie volgende finales"

Donderdagnamiddag krijgt Paars-Wit het bezoek van Standard voor een cruciale Clasico. Hein Vanhaezebrouck en Sven Kums blikten vooruit op het duel.

Het eerste wat de aanwezige journalisten wilden weten, was een update over Kara en Onyekuru, want die kunnen mogelijk nog een geheim wapen worden in de titelstrijd. "Ze zijn beide niet klaar om te spelen", counterde Vanhaezebrouck. "Misschien zien we hen nog in actie, maar de kans is redelijk klein. Andy Najar was gisteren en vandaag ziek, dus dat wordt afwachten. De drie dagen rust tussen Club Brugge en Standard zijn wel genoeg om goed te kunnen recupereren. We moeten vooral gewoon focussen op de job die we moeten doen tegen de Luikenaars. Het wordt een moeilijke opdracht, maar we spelen voor eigen publiek en moeten van niemand schrik hebben. We moeten ons eigen voetbal spelen en kijken waar we hen pijn kunnen doen. Al de rest zijn nevenzaken."

Het sportieve belang van de Clasico staat alvast als een paal boven water. De winnaar doet een gouden zaak met het oog op de tweede plaats, maar mag ook nog dromen van de titel. "De kans is groot dat wie verliest, uit de titelrace geslagen wordt", maakt de coach de analyse. "Club Brugge zal hopen op een gelijkspel, maar wij moeten ook kijken naar onze eigen positie. Een punt is niet dramatisch, want dan houden we Standard op afstand, maar we zullen er natuurlijk wel alles aan doen om te winnen. We moeten zo hoog mogelijk eindigen. Met een tweede plaats kan ik tevreden zijn, op voorwaarde dat we er dan het maximum uitgehaald hebben – zeker met het seizoen dat we gehad hebben."

Ook Sven Kums, die zijn coach flankeerde op de persconferentie, bevestigde dat de spelersgroep uitkijkt naar deze uitdaging. "Het seizoen verliep niet ideaal voor ons, maar de groep bleef altijd samen en we kenden nooit onderlinge problemen. Iedereen werkt ook voor elkaar. In de drie resterende finales zullen we alles geven. Op Club Brugge wisten we dat het moeilijk ging worden, maar iedereen voerde zijn taken uit en ging ervoor. Er zijn nog drie moeilijke wedstrijden waarin we volop zullen moeten knokken, maar iedereen is klaar voor die uitdaging en heeft er zin in. Standard heeft veel kwaliteiten, met enkele jongens die individueel het verschil kunnen maken. De beste ploeg zal die zijn die op het einde kampioen is."

 

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!