5e plaats voor Brussels 5-a-side in Tsjechië

Vorig weekend was Brussels 5-a-side Anderlecht terug te vinden in het Tsjechische Bučovice, waar ze deelnamen aan de Bučovice Blind Football Cup. Na drie gelijke spelen en twee nederlagen eindigde ons Cecifoot-team, dit zijn teams met enkel blinden en slechtzienden, op de 5e plaats. Al moet het gezegd worden dat hun prestaties best wel knap waren in deze niet te onderschatten internationale competitie.   

De eerste match, tegen de Oostenrijkers van Wenen, eindigde op 0-0 ondanks de vele kansen aan beide kanten. De tweede match was een zwaardere brok. Onze Mauve-tivés liepen tegen een 1-0 nederlaag aan tegen hun vrienden van Avoy MU Brno. Hun laatste partij op zaterdag, tegen Pirsos Thessaloniki, eindigde dan weer op een brilscore. Ook in deze wedstrijd vielen er mooie acties te bewonderen, maar geen paars-wit doelpunt.

Op zondag stonden er nog twee partijen op het programma. De mindere resultaten van zaterdag hadden geen invloed op de motivatie, want het geleverde spel mocht gezien zijn. Tegen de latere winnaar van het tornooi, Blindenfussball Hamburg FC St. Pauli, waren ze echter niet opgewassen (0-2 nederlaag). In de laatste wedstrijd domineerde ons team tegen West Bromwich Albion, maar de sublieme doelman van de Britten liet zich niet verschalken (0-0).

Brussels 5-a-side Anderlecht bedankt Avoy MU Brno voor de uitnodiging en de voortreffelijke organisatie, alsook alle aanwezigen die het hele weekend voor een fantastische sfeer hebben gezorgd. We feliciteren ons Cecifoot-team, dat naar goede gewoonte alles gegeven heeft, maar geluk miste bij de afwerking. Come on Mauve-tivés! 💜

© Beeldmateriaal: Tomáš Bezděk

Eindstand :
1) St. Pauli (Duitsland)
2) Pirsos Thessaloniki (Griekenland)
3) Avoy MU Brno (Tsjechië)
4) West Bromwich Albion (Engeland)
5) Brussels 5-a-side Anderlecht
6) Vienna (Oostenrijk)

Lees verder