RSCA Retro: de winterstage in Abu Dhabi

Video

In de winter van 2014 koos Paars-Wit voor een winterstage in het Midden-Oosten. De troepen van coach John van den Brom stonden op dat moment tweede in de competitie, achter Standard, maar zouden in Abu Dhabi de basis leggen voor wat uiteindelijk toch een nieuwe landstitel zou opleveren – ondanks de 13 op 27 in de reguliere competitie na Nieuwjaar.

In Abu Dhabi mochten ook vier jongeren proeven van het grote werk. Verdediger Anthony D’Alberto, doelman Xavier Gies, vleugelspeler Andy Kawaya en spits Aaron Leya Iseka reisden mee af met de A-kern. D’Alberto speelt inmiddels in het B-team van SC Braga, Gies staat onder lat bij FCV Dender, Kawaya ruilde afgelopen zomer RSCA in voor KV Mechelen en Leya Iseka speelt dit seizoen op uitleenbasis bij SV Zulte Waregem.

In Abu Dhabi werd ook geoefend tegen VfL Wolfsburg, de ploeg die op het eind van dat seizoen vijfde werd in de Duitse Bundesliga. Aleksandar Mitrovic opende de score toen voor Paars-Wit, maar Bas Dost en Naldo zorgden in de tweede helft voor een Duitse voorsprong. Cyriac scoorde in minuut 84 de gelijkmaker, maar vier minuten later zorgde Naldo met zijn tweede van de namiddag voor de 3-2-eindcijfers.

De spelers die meegingen naar Abu Dhabi waren: Acheampong, Bruno, Cyriac, D’Alberto, Dendoncker, Deschacht, De Zeeuw, Gies, Gillet, Jaadi, Kaminski, Kawaya, Kljestan, Kouyate, Leya Iseka, Mbemba, Milivojevic, Mitrovic, N’Sakala, Najar, Nuytinck, Praet, Proto, Roef, Suarez, Tielemans, Vanden Borre, Vargas en Vico.