In Youth We Trust

In Youth We Trust

In Youth We Trust

Het opleidingsprogramma dat RSCA's jeugdcoaches van de toekomst vormt

HET PROGRAMMA

Onlangs lanceerde RSCA het programma 'In Youth We Trust' om clubs, federaties en academies wereldwijd te helpen bij het verbeteren van hun jeugdopleiding.

De kennis en ervaring die RSCA vergaarde bij het uitbouwen van hun academie op wereldniveau, die tal van topspelers afleverde, worden internationaal erkend. Veel spelers uit de academie hebben hun plaats bij Europese topclubs of bij het Belgische nationale team.

RSCA wil clubs, federaties en academies de weg wijzen bij de opleiding van hun jeugdspelers met behulp van een ervaren team coaches. Daarnaast wil RSCA ook andere activiteiten op poten zetten, zoals het organiseren van voetbalkampen, zowel in België als in het buitenland. De internationale locaties zullen uiteenlopend zijn: Noord-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en Azië.

Train The Trainer

Om de verschillende projecten wereldwijd te ondersteunen, is het voor de club belangrijk om over een groot aantal betrouwbare coaches te beschikken die de filosofie van RSCA begrijpen en de wereld rond kunnen reizen.

Om dit mogelijk te maken, introduceert RSCA de opleiding 'Train the Trainer'. Deze opleiding duurt twaalf maanden, waarbij maximaal 50 actieve coaches het RSCA Training Center 2 dagen per maand bezoeken voor theoretische en praktische sessies die hen vertrouwd maken met het 'RSCA DNA'. De cursus moet de coaches in staat stellen het RSCA 'GAME Model' te beheersen:

 1. Filosofie & Visie
 2. Balbezit
 3. Balverlies
 4. Omschakeling tussen B+ / B-
 5. Standaardsituaties

De formats omvatten 5 vs. 5 (1 sessie), 8 vs. 8 (1 sessie) en 11 vs. 11 (10 sessies).

De opleiding succesvol vervolledigen verzekert je van...

Globe

Opname in de resource pool

De coaches worden opgenomen in een resource pool: een kennisbank rond internationale jeugdopleiding, wat resulteert in kortetermijn- en langetermijnopdrachten wereldwijd.

Trainer

Coach @RSCA

De beste coaches kunnen een contract aangeboden worden, met een initiële duur van 1 jaar, om aan de slag te gaan in het RSCA Training Centre in België.

Credential

Aanvulling op je UEFA-licentie

Coaches kunnen hun UEFA A/B-licentie opwaarderen met specifieke kennis en ervaringen van topniveau.

Knowhow2

RSCA knowhow

Coaches verwerven inzicht in één van 's werelds grootste topacademies (speelstijl, didactiek, tactiek, naast het veld...).

Network

Networking

De coaches breiden hun netwerk in de voetbalwereld uit.

Knowhow1

Praktijkervaring

Kandidaten mogen eventueel meegaan met de jeugdploegen van RSCA tijdens hun zomerkampen in België en optreden als assistent-coach bij competitiewedstrijden.

DE TRAINERS

Jean Kindermans
- Academy Director

Jean Kindermans is een voormalig RSCA-jeugdspeler die ook in het eerste elftal speelde. Sinds 2005 is hij directeur van de Academie. In die rol gaf hij de RSCA jeugdfilosofie, -methodologie en -didactiek vorm, terwijl hij de trainersstaf van de U6-U21 uitbouwde en zorgde voor een succesvolle instroom van jonge talentvolle spelers. Jean heeft een UEFA Pro Licence.

Onder zijn leiderschap bereikte het U19-elftal van RSCA twee jaar op rij de halve finales van de UEFA Youth League (2014/15 & 2015/16). De voorbije jaren bracht de Academie veel spelers voort van de Belgische nationale ploeg, zoals Romelu Lukaku (Manchester United), Dennis Praet (Sampdoria), Leander Dendoncker (Wolverhampton Wanderers) en Youri Tielemans (Leicester City F.C.).

Jean Kindermans

Frederic Delooz
- Academy Manager

Frederic is de RSCA Academy Manager met meer dan 15 jaar elite-ervaring in de voetbalwereld. Zijn opdracht is het aansturen van een team RSCA-coaches dat onze toekomstige talenten op professionele wijze opvolgt. Hij heeft een voorliefde voor dominant voetbal, technisch verfijnd, waarbij onvoorspelbare keuzes gemaakt worden in het spel. Hij is constant op zoek naar mogelijkheden om de RSCA-didactiek en -methodologie te optimaliseren. Frederic heeft een UEFA A Licence en is nu bezig met het behalen van een UEFA Pro Licence.

‘’The good coach copies, the better coach adds and adapts, the BEST innovates, influences and inspires’’

Frederic Delooz

Regelmatige gastsprekers
De hoofdcoach van de A-ploeg, huidige en voormalige RSCA-spelers, Pär Zetterberg, data-analisten, de performance manager, de psychoanalist...

RSCA kan een beroep doen op een ruime groep gastsprekers die doorheen de opleiding een extra invalshoek bieden als aanvulling op de kerninhoud. Een van de gastsprekers is Pär Zetterberg: een voetballer uit de RSCA Academy, tweevoudig winnaar van de Gouden Schoen en voormalig Zweeds international. Momenteel maakt hij deel uit van de trainersstaf van RSCA's eerste elftal. Naast Pär zullen er ook nog andere leden van de staf hun opwachting maken, zoals de hoofdcoach, de assistent-coach, de data & performance manager en pedagogische experts.

Gastsprekers

Opleidingsinfo

 • De opleiding bestaat uit 12 modules gedurende 12 maanden (1 module per maand).
 • Elke module duurt twee dagen, doorgaans maandag en dinsdag.
 • Als de deelnemers vroeg genoeg aankomen op zondag, kunnen ze een match van RSCA's eerste elftal bijwonen, indien er één gepland is (doorgaans om 14u30 of 18u).
 • De module zal tijdig eindigen op dinsdag om terug naar huis te kunnen reizen.
 • Alle sessies vinden plaats op het RSCA Training Centre onder leiding van de ervaren staf van de RSCA Academy.
 • RSCA probeert, wanneer mogelijk, ook in te haken op bijkomende interessante evenementen, zoals trainingen en matchen van het Belgische nationale elftal.
 • De kandidaten kunnen eventueel de jeugdteams van RSCA begeleiden tijdens hun zomerkamp in juli in Hoogstraten (in het noorden van België).
 • De kandidaten kunnen eventueel ingezet worden als assistent-coaches van RSCA bij competitiewedstrijden of nationale & internationale toernooien.

HET STANDAARDPROGRAMMA VAN EEN MODULE

Zondag Maandag Dinsdag
14.30-18.00: Een match bijwonen van de eerste ploeg van RSCA 09.00-10.00: Ontbijt 09.00-09.30: Ontbijt
  10.00-12.00: Theoretische sessie 09.30.-11.30: Theoretische sessie
  12.00-13.00: Lunch 11.30-12.30: Praktische sessie
  13.30-15.00: Theoretische sessie 12.30-13.30: Lunch
  15.00-16.30: Praktische sessie 13.30-15.00: Praktische sessie
  16.30-20.00: Assessment: jeugdtraining 15.00: Einde van de module

 

INSCHRIJVING EN OPLEIDINGSPROGRAMMA

 • Deadline voor je kandidatuur: 21 april 2019 om 17:00 CET (= Belgische tijd)
 • Sessie 1: Mei 2019
 • Sessie 2-8: Juni-December 2019
 • Geen sessie: Januari 2020
 • Sessie 9-12: Februari-Mei 2020
 • Start van de eerste internationale opdrachten: Juli 2020
 • De exacte maandelijkse data van de modules moeten nog concreet vastgelegd worden in functie van de prestaties van RSCA's eerste elftal in de competitie en het daaraan gelinkte speelschema van de Play-offs. 

PROFIEL

 • Minstens een UEFA B-licentie, bij voorkeur een UEFA A-licentie
 • Ervaring als coach in een academie of elite voetbalomgeving
 • Een goede kennis van het Engels. Bijkomende talen zijn een voordeel
 • Beschikbaar zijn om alle 12 modules bij te wonen
 • Op korte termijn, na het vervolledigen van de opleiding, internationaal beschikbaar zijn
 • Beschikken over een uittreksel uit het strafregister ('minderjarigenmodel') of ander bewijs dat bevestigt dat je activiteiten met contacten met kinderen en jongeren mag uitvoeren

PRIJS VAN DE INVESTERING

Opleidingskost: 3000 EUR, integraal of in schijven te betalen

Dit omvat:

 • Theoretische en praktische coaching en evaluatie tijdens de opleiding
 • Aanwezigheid bij thuismatchen van RSCA tijdens de opleiding
 • Een coaching starterspakket (lesmateriaal, RSCA trainingskledij, tablet...)
 • Lunch en verfrissingen bij elke module

Niet inbegrepen:

 • Reis- en verblijfskosten naar aanleiding van de opleiding

INSCHRIJVINGSPROCEDURE

Gelieve ons het volgende te bezorgen:

 • Een cv (maximaal 2 A4-pagina's) met meer uitleg over je relevante ervaringen als coach
 • Een motivatiebrief waarin je toelicht waarom het voor jou belangrijk is om opgenomen te worden in deze opleiding, hoe de opleiding aansluit bij je huidige ervaring en een meerwaarde zal bieden om je toekomstdoelstellingen te bereiken

De deadline voor inschrijvingen is 21 april 2019 om 17:00 CET (= Belgische tijd).
Kandidaturen zullen al dan niet weerhouden worden op basis van de ons bezorgde gegevens en vereisen mogelijk een bijkomend gesprek en/of extra evaluatie.