18 spelers van de A-kern opgeroepen voor nationale ploeg

INTERNATIONALS

Het zal de komende 10 dagen rustig zijn op het trainingscomplex van Neerpede. Niet minder dan achttien spelers van de A-kern zijn vertrokken naar hun nationale elftallen. En als je daar de spelers van de U23's bij optelt, loopt dat aantal op tot 20. Ontdek hieronder een overzicht van het programma dat hen te wachten staat.

Anouar Ait El Hadj, Lucas Lissens, Marco Kana, Killian Sardella en Yari Verschaeren zijn door coach Jacky Mathyssen geselecteerd voor de trip van de Belgische U21 naar Bursa in Turkije. Dit is de tweede kwalificatiewedstrijd voor Euro U21 dat in 2023 in Roemenië en Georgië zal plaatsvinden. In de eerste wedstrijd versloegen de U21 Kazachstan met 1-3, dankzij een doelpunt van Killian Sardella. Yari Verschaeren vervoegt zich nadien bij Rode Duivels van Roberto Martínez voor de derde kwalificatiewedstrijd (tegen Wit-Rusland), die ze over zeven dagen zullen spelen voor het WK van 2022 in Qatar.

Zeno Debast, Nils Dewilde (RSCA U21), Mario Stroeykens en Alonzo Engwanda (RSCA U21) zullen deel uitmaken van de nationale U19 selectie die twee vriendschappelijke wedstrijden zal spelen tegen Portugal (3/9) en Tsjechië (5/9) in het kader van een trainingskamp georganiseerd in Portugal. Voor de spelers van coach Wesley Sonck is dit een goede voorbereiding op de toekomstige kwalificatiewedstrijden voor het Euro U19, dat in 2022 in Slowakije zal plaatsvinden.

Amir Murillo steekt de Atlantische Oceaan over om met Panama drie belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden voor 2022 te spelen tegen Costa Rica (2/9 in Panama-Stad), Jamaica (5/9 in Kingston) en Mexico (8/9 in Panama-Stad). La Marea Roja kwam door de eerste kwalificatieronde met 12 op 12 en zal nu beginnen aan een marathon van 14 wedstrijden in een groep met acht landen, waarvan er drie (of vier) zich zullen kwalificeren voor het WK in Qatar.

Dit is ook het geval voor Josh Cullen bij de Ierse nationale ploeg. In slechts zes dagen spelen The Boys in Green drie WK-kwalificatiewedstrijden tegen Portugal (1/9 in Algarve), Azerbeidzjan (4/9 in Dublin) en Servië (7/9 in Dublin). Ierland lijkt echter in een slechte positie te verkeren om een kwalificatie ticket te bemachtigen. Na twee wedstrijden hebben ze nog geen punten gepakt tegen Servië (3-2 verlies) en Luxemburg (0-1 verlies).

Kristoffer Olsson en Isaac Kiese Thelin staan op de lijst die de Zweedse bondscoach voor drie WK-kwalificatiewedstrijden heeft uitgedeeld. De Scandinaviërs spelen eerst tegen Spanje (2/9 in Solna), tegen wie ze op het EK speelden (0-0), en Oezbekistan (5/9 in Solna), voordat ze afreizen naar Griekenland (8/9 in Athene). In de eerste twee rondes pakten de Zweden zes op zes tegen Georgië en Kosovo.

Majeed Ashimeru is ook opgenomen in de selectie van Ghana voor de twee WK-kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022. Ghana ontvangt eerst Ethiopië (2/9 in Accra) en reist dan af naar Zuid-Afrika (5/9 in Johannesburg). Tot nu toe zijn er nog geen wedstrijden gespeeld in een groep waartoe ook Zimbabwe behoort.

Christian Kouamé, die onlangs in Neerpede aankwam, is vertrokken om zich aan te sluiten bij de nationale ploeg van Ivoorkust, die zich ook zal trachten te kwalificeren voor dit grote mondiale evenement, dat bij wijze van uitzondering eind volgend jaar zal plaatsvinden. Christian reist met Ivoorkust eerst naar Mozambique (3/9 in Maputo) en zullen vervolgens Kameroen ontvangen (6/9 in Abidjan).

Taylor Harwood-Bellis (twee wedstrijden met de Engelse U21), Sergio Gómez (twee wedstrijden met de Spaanse U21), Kristian Arnstad (drie wedstrijden met de Noorse U18), maar ook Bart Verbruggen en Joshua Zirkzee (één wedstrijd met de Nederlandse U21) vullen de zeer lange lijst van onze internationals aan. Wij wensen hen veel succes.

Lees verder

De birthdayboy met een goal. Et un tiki-taka #MadeInNeerpede. Victoire de nos U21 : 2-0. 🟣⚪ #OHLAND
ℹ Kristoffer Olsson est absent. Hij krijgt rust.