Enkele weetjes over Ajax

Deze vrijdagavond ontvangt RSC Anderlecht AFC Ajax in het Lotto Park voor een galawedstrijd. Wat moet je nu alweer zeker weten over onze buren uit Amsterdam? We helpen je alvast op weg.

Een palmarès dat voor zich spreekt

Heb je eventjes? Want Ajax Amsterdam, dat is een eindzege in de Champions League, 3x de Europa Cup I, 35 titels in eigen land, 1x de Uefa Cup, 1x de Europa Cup II, 1x de Europese Supercup, 2x de Intercontinental Cup, 20x de Nederlandse Beker en 9x de Nederlandse Supercup. Wanneer Ajax het opneemt tegen RSC Anderlecht, dan is dat dus een mooi duel tussen de twee clubs die in hun land de meeste Europese en nationale titels hebben veroverd. 

Een succestrainer aan het roer

Erik ten Hag (51) leidt sinds 2017 de troepen bij AFC Ajax. Hij zette zijn eerste stappen in het trainerschap als assistent-trainer bij Twente en PSV en werd daarna hoofdoach bij de Go Ahead Eagles, de B-kern van Bayern München en van FC Utrecht. Bij Ajax mag Erik ten Hag al terugblikken op twee titels, twee bekers en een memorabele halve finale in de Champions League na eerder ploegen als Real Madrid en Juventus te hebben uitgeschakeld.

De onderlinge duels uit het verleden

Naast hun glorieuze palmarès delen Ajax en RSCA ook dezelfde liefde voor het mooie academische voetbal en dezelfde filosofie wanneer het aankomt op de jeugdopleiding. Toch zijn de onderlinge duels in wedstrijden met inzet op één hand te tellen. In 2009 en 2011 kwamen de ploegen elkaar tegen in dezelfde poule van de UEFA Europa League. Hieronder nog even de uitslagen van de laatste duels.

Flashback to RSCA vs Ajax

  • 01/10/09 Europa League : RSCA 1-1 AFC Ajax
  • 17/12/09 Europe League : AFC Ajax 1-3 RSCA
  • 17/02/11 Europa League : RSCA 0-3 AFC Ajax
  • 24/02/11 Europa League : AFC Ajax 2-0 RSCA
  • 13/07/18 Vriendschappelijke match : AFC Ajax 1-3 RSCA (video)
  • 06/07/19 Vriendschappelijke match : AFC Ajax 5-2 RSCA (video)

De twee grootste clubs uit de Lage Landen nemen het deze vrijdag 16 juli om 19u30 tegen elkaar op in het Lotto Park. Het belooft een schitterend duel te worden.

Meer informatie voor fans met een ticket  

Lees verder

@okeboquansah @Silvio_Proto1 @rsca_online_fr @RscAnderlechtEN 🚀👀