Paars-wit ongeslagen tijdens de voorbereiding

Zaterdag 21 juli. RSC Anderlecht nam het in zijn laatste oefenwedstrijd op tegen het Franse Stade Rennais FC. Het werd 3-2 in het Constant Vanden Stockstadion.

In de openingsminuten stuurde Cobbaut een voorzet vanop de linkerflank richting Musona, zijn schot werd weggewerkt door doelman Koubek. Trebel probeerde in de herneming, maar het schot van de Franse middenvelder ging naast. Enkele minuten later zette paars-wit een nieuwe aanval in maar zowel Dimata als Musona botsten op de Franse verdediging. Na een kwartier spelen zorgde Milic voor de 1-0 op het scorebord. Enkele minuten later legde scheidsrechter Dierick de bal op de stip. Dimata nam de strafschop maar geraakte niet voorbij Koubek. De bezoekers dreigden via Siebatcheu en Lea Siliki maar konden de gelijkmaker niet te pakken krijgen. Net voor de rust kreeg Dimata in de herneming de bal niet in doel. Met een 1-0 voorsprong trok paars-wit de kleedkamer in.

Na amper vijf minuten in de tweede helft zorgde Gerkens voor de dubbele voorsprong. Kort daarna hing de 3-0 al in de lucht. Trebel nam de tweede strafschop voor zijn rekening maar deze werd weer gekeerd door Koubek. De bezoekers tankten hier vertrouwen uit en maakten via Zeffane de aansluitingstreffer: 2-1. RSCA dreigde meteen en Dimata schoot in minuut 57 de 3-1 tegen de netten. RSCA speelde het laatste half uur zonder Vranjes die door een harde tackle rood kreeg. Even later werd het nipt geen 4-1. Invaller Saief leverde een knappe voorzet aan Dimata die net voor doel botste op Koubek. In het slotkwartier bereikte Maouassa Tell die Boeckx kon verschalken. Zo eindigde de wedstrijd met een 3-2 zege voor paars-wit.

Zaterdag 28 juli start RSCA de reguliere competitie met een uitwedstrijd tegen KV Kortrijk.

Doelpunten: 15’ Milic (1-0), 50’ Gerkens (2-0), 55’ Zeffane (2-1), 57’ Dimata (3-1) & 82’ Tell (3-2)

RSCA: Didillon (62’ Boeckx), Makarenko (62’ Kums), Gerkens (62’ Santini), Dimata (74’ Dauda), Musona (62’ Saelemaekers), Appiah (87’ Dante), Cobbaut, Trebel (62’ Kayembe), Milic (46’ Saief), Bornauw (89’ Delcroix) & Vranjes (60’ rode kaart)