RSCA wint eerste oefenduel van de dag!

Als opwarmer voor de vriendschappelijke wedstrijd van vanavond, speelde een selectie van Paars-Wit eerder op de dag al een oefenpartij tegen Ajax. Anderlecht nam een blitzstart: na amper 6 minuten kon Edo Kayembe de doelman van de Amsterdammers kloppen met een knap schot vanop links. Even later moest Hassane Bandé, vorig seizoen de revelatie bij KV Mechelen, het veld zwaar geblesseerd verlaten.

Op slag van rust maakte de thuisploeg gelijk, maar na de pauze zorgden Mohammed Dauda en Ryota Morioka al snel voor de 1-3. Vervolgens scoorde Ajax-aanvaller Kaj Sierhuis na een dik uur spelen de aansluitingstreffer met zijn tweede van de middag. Daarna was het opnieuw aan Paars-Wit: Knowledge Musona stifte de 2-4 binnen in de 83e minuut. Twee minuten later was ook Kayembe opnieuw trefzeker, maar deze keer werkte hij de bal in eigen doel. Gelukkig voor Edo zette Ryota, ook met zijn tweede treffer, net voor affluiten de 3-5-eindstand op het bord.

Goals: 6’ Kayembe (0-1), 43’ Sierhuis (1-1), 47’ Dauda (1-2), 59’ Morioka (1-3), 64’ Sierhuis (2-3), 83’ Musona (2-4), 85’ Kayembe (3-4, own) &  91’ Morioka (3-5)

Ajax: Van Leer, Bakboord, Botman (45’ Pasquali), Ekkelenkamp, Kemper (46’ Owusu), Gravenberch, De Wit (70’ Jensen), Bijleveld, Bandé (11’ Nunnely), Sierhuis & Lang (75’ Kuhn)

RSCA: Boeckx, Sowah (46’ Morioka), Appiah, Dante, Delcroix, Amuzu (55’ Adzic), Lokonga, Kayembe, Abazaj, Dauda (55’ Ganvoula) & Musona