Doelpuntenfestival in oefenmatch tegen PSV!

RSC Anderlecht heeft deze zaterdagnamiddag achter gesloten deuren een vriendschappelijke wedstrijd tegen PSV Eindhoven gespeeld. Op de site van de KBVB in Tubeke, waar de Rode Duivels zich voorbereidden op het WK, won Sporting met 5-3. Bovendien kwamen verschillende jongens die gevormd werden op Neerpede in actie.

Na nauwelijks vijf minuten kon Knowledge Musona profiteren van getwijfel in de Nederlandse defensie na een voorzet van Alexis Saelemaekers. Een droomstart voor Anderlecht maar even snel bracht PSV de score in evenwicht: Luuk de Jong kopte binnen. Wat later belandde een schot van Ryota Morioka op de deklat en een kopbal van Landry Dimata op de paal. Paars-Wit kreeg het deksel op de neus want het was Gastón Peirero die, met een knappe vrijtrap, aan de overzijde kon scoren. Nog voor de rust dreigde PSV-spits Donyell Malen tot drie keer toe, desondanks bleef het bij 1-2.

De tweede helft kon niet beter beginnen. In de 46e minuut maakte Pieter Gerkens gelijk, amper een minuut later trapte Kristal Abazaj, net gestart op de linkerflank, Paars-Wit zelfs op voorsprong. En het spektakel was nog niet gedaan: Steven Bergwijn klopte Thomas Didillon maar even later stond onze keeper schitterend paraat op een poging van Cody Gakpo. Na een dik uur spelen lokte Landry Dimata een penalty uit en zette hij deze zelf feilloos om. Alexis Saelemaekers had de kans om de score nog wat uit te diepen maar zijn schot miste net het doelkader. Uiteindelijk was het Ivan Santini die zijn eerste goal voor RSCA maakte, op aangeven van zijn naamgenoot Ivan Obradovic, en zo de 5-3-eindstand op het bord plaatste. Wat een wedstrijd!

Doelpunten : 5’ Knowledge Musona (1-0), 10’ Luuk de Jong (1-1), 22’ Gaston Pereiro (1-2), 46’ Pieter Gerkens (2-2), 47’ Kristal Abazaj (3-2), 48’ Steven Bergwijn (3-3), 65’ Landry Dimata (4-3, pen) & 81’ Ivan Santini (5-3)

RSCA : Didillon (70’ de Jong), Sá (70’ Appiah), Bornauw (70’ Delcroix), Milic (70’ Dante), Cobbaut (70’ Obradovic), Gerkens (70’ Kayembe), Saelemaekers (70’ Sowah), Makarenko (70’ Amuzu), Dimata (70’ Santini), Morioka (46’ Sambi Lokonga) & Musona (46’ Abazaj)