RSCA en KSK Heist houden elkaar in evenwicht

Het nieuws van de dag in België? De 5-2-zege van de Rode Duivels tegen Tunesië op het WK in Rusland. Ongetwijfeld hebben ook onze spelers de wedstrijd gevolgd en gezien hoe Youri Tielemans een heerlijke assist afleverde aan Michy Batshuayi.

De sterke invalbeurt van de Sportingboy inspireerde zijn ex-ploegmaats voor het oefenduel tegen KSK Heist later op de dag. Anderlecht begon sterk, nam het initiatief en werd daar op het halfuur voor beloond. Silvère Ganvoula stuurde Francis Amuzu diep. De 18-jarige youngster, net als Tielemans een parel uit onze jeugdopleiding, twijfelde niet en schoot de 0-1 binnen.

Ondanks enkele goede kansen kon Paars-Wit die voorsprong in de tweede helft niet uitdiepen. KSK Heist, dat tot voor het seizoen 1995-96 ook in het paars en wit speelde, kwam in de 54e minuut zelfs langszij. Een schot van Heist-speler Roel Tambeur belandde met een gelukje via een Anderlechts been binnen. De 1-1 was meteen ook de eindstand.